Ak športoví nadšenci niečo milujú, sú to príbehy outsiderov, ktorí sa napriek všetkým nevýhodám a okolnostiam hrajúcich proti nim, dokázali dostať na výslnie a poraziť omnoho silnejších konkurentov.

Neskutočný príbeh

Presne takýto príbeh sa rozhodla spracovať streamovacia služba Disney+, ktorá pracuje na možno najväčšom zázraku v histórii F1 – neskutočného príbehu nezávislého monopostu Brawn v roku 2009, informuje Collider.

Tím Brawn sa zrodil z trosiek stajne Honda Racing, ktorý sa v roku 2008 rozhodol stiahnuť sa z F1 kvôli finančným problémom. Na čelo nového monopostu sa postavil Ross Brawn, ktorý mal bohaté skúsenosti z práce v rôznych F1 tímoch. Okrem neho však Brawn nefiguroval prakticky ničím špeciálnym a nový tím nemal v rukách prakticky žiaden rozpočet.

Aj napriek tomu dokázal Brawn v sezóne 2009 šokovať športový svet, keď vďaka fenomenálnym výsledkom britského jazdca Jensena Buttona a jeho kolegu Rubensa Barrichella ovládol nielen pohár konštruktérov, ale Button získal aj majstrovský titul.

Neskutočný športový príbeh Disney+ spracuje v podobe 4-dielnej dokumentárnej minisérie Brawn: The Impossible Formula 1 Story, ktorej moderátorom bude Keanu Reeves. Akčná ikona v novom titule spovedať hlavných aktérov športového zázraku a detailne sa pozrie aj na okolnosti, ktoré k nemu viedli.

Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na bohaté množstvo doposiaľ nezverejnených archívnych záberov zo zákulisa monopostu Brawn, ako i aktuálne spomienky jazdcov či vedúceho stajne Rossa Brawna.

Brawn: The Impossible Formula 1 Story je po megahite od Netflixu F1: Drive to Survive ďalším sľubným titulom, ktorý sa môže postarať o popularizáciu F1. Okrem neho sa chystá aj celovečerný film, v ktorom si hlavnú úlohu zahrá Brad Pitt či John Krasinski.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú