Nie je žiadnym tajomstvom, že dvojica oboch komiksových gigantov, teda Marvel aj DC, zažíva najhoršie obdobie od svojho vzniku. Marvel akoby si pod sebou každým vydaným filmom kopal hlbšiu a hlbšiu jamu, no a pri pohľade na záujem o DC filmy ako Black Adam, Shazam 2 a ďalšie, už môžeme s čistým svedomím hovoriť o dosiahnutí dna.

Problémy už začali riešiť

Oba komiksové kolosy si závažnosť situácie dobre uvedomujú a začali konať. DC problém s mizernými tržbami a upadajúcim záujmom divákov o svoje komiksovky DCEU vyriešilo nekompromisne – do vedenia dosadilo nové tváre, zrušilo všetky rozbehnuté projekty a od roku 2025 začne so svojím univerzom nanovo a s čistým štítom.

Aj keď by si to mnohí diváci po zbabranej štvrtej fáze MCU možno želali, Marvel si podobný luxus nemôže dovoliť a pripomína skôr masívny tanker, pri ktorom otočenie kormidla začne prejavovať až s výrazným oneskorením. Komiksová továreň má rozbehnuté desiatky titulov, ktoré spolu navzájom (viac či menej) súvisia a zmiesť ich zo stola neprichádza do úvahy.

Tento článok je dostupný členom Fontech PREMIUM

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú