Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rockstar okrem oficiálneho potvrdenia GTA 6 o svojej pripravovanej hre stále mlčí, v tejto chvíli sa preto musíme spoľahnúť na informácie od herných insiderov, ktorí do dlho očakávaného pokračovania vnášajú aspoň trocha svetla.

Viacero lokalít a dve hlavné postavy

Iba nedávno zakladateľ Rockstar magazínu Chris Klippela informoval, že nová iterácia Grand Theft Auto prinesie ohromujúci vizuál. Pripravovaná novinka má za to vďačiť novému enginu Rage 9, ktorý podľa Klippela ponúkne šialené možnosti a predbehne svoju dobu.

Najnovšie ďalší leaker menom Matheusvictorbr, zasvätený do zákulisia Rockstar Games, informuje, že pripravované GTA 6 bude mať dvoch hlavných protagonistov. Podľa dostupných informácií pôjde o dvojicu súrodencov – muža a ženu -, ktorým kartel zabil rodičov. Na tému upozornil portál GameRant.

Dlhoročný insider Rockstaru ďalej tvrdí, že hra túto tragickú udalosť, ku ktorej došlo ešte v roku 2003,  detailne rozpovie v prológu odohrávajúcom sa v Brazílii. Hlavný dej by potom mal byť zasadený do obdobia okolo roku 2023 až 2024, kedy sa po dlhých rokoch súrodenci stretnú.

Zdá sa však, že táto dvojica sa ocitne na opačných stranách zákona. Kým mužský protagonista sa stane agentom DOA (ekvivalent skutočnej DEA – Drug Enforcement Administration), jeho sestra bude prominentnou členkou kartelu.

Správa tiež potvrdzuje prechádzajúce dohady o tom, že GTA 6 sa bude odohrávať v legendárnom Vice City, ale po novom taktiež v Carcer City, ktoré fanúšikovia Rockstar Games môžu poznať z kontroverznej hororovky Manhunt, ale aj na Kube a v Kolumbii.

Vývojári nezabudli ani na vylepšenú hrateľnosť, svet by tak mal obsahovať zničiteľné budovy, a súčasťou hry bude aj armáda s „ambicióznou technológiou“. Hra by tak jednoducho mala odrážať realitu a súčasnú dobu v čo najväčšej možnej miere.

Čo sa týka samotného vydania, Matheusvictorbr uvádza, že to je naplánované podstatne skôr, ako sme si pôvodne mysleli – GTA 6 podľa neho príde už v roku 2024.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú