Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Keď v roku 2018 nečakane zomrel Gerald Cotten, blockchainový mág a zakladateľ vtedy najväčšej kanadskej kryptomenovej burzy, stovky miliónov dolárov od znepokojených investorov razom zmizli v krypto priestore, ku ktorému mal prístup len Cotten.

Keď sa však banky, novinári a komunita majiteľov účtov na Reddite rozhodli hotovosť vystopovať, ukázalo sa, že okrem Cottenovej šokujúcej smrti zrazu viseli otázniky aj nad tým, kto v skutočnosti Gerald Cotten bol.

Okrem brutálneho pádu kryptomien ich čakalo niečo oveľa horšie

V roku 2018 prišiel prvý z najtvrdších pádov celého kryptomenového trhu a mnohí ľudia v počiatočnom „boome“ a snahe rýchlo zbohatnúť siahali aj po vysokých a nevýhodných pôžičkách. Viacerí z nich padli na tvrdé dno a ich krypto peňaženky vykazovali obrovské straty. Klientov najväčšej kanadskej kryptomenovej burzy QuadrigaCX však najhoršie ešte len čakalo.

Klasicky nenápadný „nerd“ s neochvejným úsmevom

Gerald Cotten patril na prelome minulého desaťročia k skupine technologických mágov a dnes by sa mohol spokojne vyhrievať na pomyselnej pláži medzi najbohatšími ľuďmi v krypto sektore, medzi ktorých patrí napríklad Changpeng Zhao, zakladateľ najväčšej kryptomenovej burzy Binance, či Vitalik Buterin, spoluzakladateľ etherea, ktorí dohromady vlastnia desiatky miliárd dolárov.

Hunt for Crypto King
TMDB

Priatelia opisovali Cottena ako nenápadného „nerda“, ktorého najviac charakterizoval jeho neochvejný úsmev a bledá pokožka, ako keby nevidela svetlo od jeho puberty.

Tento článok je dostupný členom Fontech PREMIUM

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú