Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Seriálová adaptácia hry The Last Of Us bude mať priam obrovský rozpočet. Americká spoločnosť HBO má so značkou od Naughty Dog veľké plány, čo sa prirodzene premietne aj do poskytnutých financií.

Podľa Damiana Petta, prezidenta únie IATSE 212, reprezentujúcej umelcov a technikov z odboru, dostane každá jedna časť prvej série viac ako 8 cifernú finančnú injekciu, čo znamená odhadovaný rozpočet 10 miliónov dolárov na epizódu.

Informáciu priniesol portál CTV News, pre ktorý Pett okrem iného spomenul aj 12-mesačné časové okno, v ktorom sa bude seriál natáčať. Podľa Petta pôjde o najväčší a najdrahší televízny projekt v histórii Kanady, kde sa bude nakrúcať.

S presnými číslami síce ešte nemohol vyjsť na povrch, ale spomenul napríklad rovných päť umeleckých riaditeľov a „armádu“ stoviek technikov, ktorí už na seriálovom spracovaní The Last Of Us pracujú šesť mesiacov.

Originál (Zdroj: Naughty Dog)

Aktuálne sa seriál natáča v meste Fort Macleod v kanadskej provincii Alberta, ktoré prešlo radom prispôsobení pre potreby natáčania, ale zároveň je známe, že úpravy neboli príliš drastické. Portál The Gamer preto predpovedá, že prvá séria pokryje aj udalosti spred apokalypsy.

dlhšie vieme, že hlavných úloh Joela a Ellie sa zhostia herci Pedro Pascal a Bella Ramsey. Obsadenie vyvolalo medzi fanúšikmi zmiešané reakcie, a zatiaľ čo Pedra Pascala prijali relatívne pozitívne, Belle Ramsey mnohí vyčítali príliš nízky vek. Našťastie je tu deepfake video, ktoré aktérov do ich herných predlôh dosadilo a fanúšikovia si tak môžu seriálové stvárnenie postáv lepšie predstaviť.

Spoločnosť HBO pre The Last Of Us najala dvojicu skúsených tvorcov Neil Druckmann/Craig Mazin. Druckmann patrí medzi najtalentovanejších scenáristov v hernom priemysle, čo dokazuje aj dvojica získaných ocenení BAFTA. Craig Mazin je ďalším ostrieľaným a oceňovaným showrunnerom, ktorý sa postaral napríklad o vynikajúci seriál Černobyľ.

Zároveň je ale potreba dodať, že spomenuté informácie neprichádzajú od oficiálnych zdrojov spojených priamo na produkcii seriálu, preto ich zatiaľ treba brať s rezervou.

Zdroje: CTV News, The Gamer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú