Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Roboti od americkej spoločnosti Boston Dynamics si dokážu pritiahnuť pozornosť takmer v každom videu, pričom firma sa snaží posúvať úroveň ich kúskov a pohybov, ktoré majú niekedy až neuveriteľne blízko k „živej“ bytosti.

Spot opäť prekvapuje svižnou koordinovanou tanečnou rutinou

Inak tomu nie je ani tentokrát, kedy spoločnosť vydala video „oslavujúce“ jej akvizíciu juhokórejskou automobilkou Hyundai, ktorá ju odkúpila ešte koncom minulého roka, píše The Verge.

Na oslavu tohto spojenia si firma Boston Dynamics pripravila tanečnú rutinu siedmich robotickýh psov Spot, ktorí tancujú do rytmu reklamnej pesničky „IONIQ: I’m On It“, ktorú minulý rok vydala populárna kórejská kapela BTS.

Na kanáli Hyundaiu sa však objavilo aj druhé video, v ktorom Spot tancuje priamo s členmi BTS, ktorí sa už dlhší čas objavujú v reklamách automobilky.

Americká spoločnosť následne v príspevku na svojom blogu opísala, ako sa jej podarilo skoordinovať presnú tanečnú rutinu, v ktorej sa roboti hýbu doslova na milisekundu presne.

Namiesto použitia zabudovaných senzorov, ktorými Spot ovplýva, či pokročilých algoritmov na vyhábanie sa prekážkam a plneniu úloh sa vývojári rozhodli „scenár“ tanca naprogramovať na riadok presne, pričom zároveň spolupracovali aj s profesionálnou choreografkou, ktorá pracovala aj na predošlých „tanečných“ videách unikátnych psích robotov.

Je však očividné, že firma sa k podobným kúskom prikláňa najmä kvôli možnosti spopularizovať roboty medzi obrovskými skupinami ľudí, keďže posledné „tanečné“ video spoločnosti s humanoidným robotom Atlas má na YouTube už viac ako 32 miliónov videní a nová spolupráca s BTS si za posledné tri dni nazbierala už takmer 12 miliónov videní, čo popularite robotov rozhodne neuberá.

Prečítaj si tiež
VIDEO: Absurdnosť roka? Extrémne vyspelého robotického psa od Boston Dynamics naučili močiť pivo

Pre Boston Dynamis sú tieto čísla nesmierne dôležité, a to najmä preto, že od polovice minulého roka začala „Spotov“ naozaj predávať, pričom sa snaží udržať ich imidž na úrovni roztomilého a priateľského robota.

To ide v kontraste s jeho použitím v reálnom svete, ktoré v súčasnosti zahŕňa napríklad jeho testovanie policajným zborom v americkom New Yorku či dávnejšie v Bostone, alebo nedávne použitie robotov v simulovaných cvičeniach francúzskych vojakov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú