Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najznámejší robotický pes na svete sa sťahuje do Južnej Kórei. Spoločnosť Boston Dynamics, ktorá stojí za vývojom robotického psa „Spot“, získava nového vlastníka, ktorým sa stáva koncern Hyundai Motor, informoval portál Gizmodo.

Akvizícia spoločnosti Boston Dynamics mala podľa zdrojov prebehnúť práve dnes, 10. decembra a jej cena sa vyšplhala na 759 miliónov eur. Hyundai Motor tak získava pod svoje krídla jedného zo svetových lídrov v oblastí robotiky.

Boston Dynamics, ktorého posledným vlastníkom bola skupina SoftBank, stojí za vývojom známych robotov ako Atlas či robotický pes Spot. Hyundai Motor sa chce v budúcnosti viac zameriavať na vývoj robotiky a umelej inteligencie, pričom tieto poznatky by chcel neskôr preniesť aj do automobilového priemyslu, píše InterestingEngineering. Akvizícia Boston Dynamics v tom zohrá výraznú úlohu.

Screenshot/Youtube/Boston Dynamics

Podľa kórejských zdrojov Hyundai zaplatil polovicu z celkovej sumy a jej partneri sa pokladajú na tú druhú. Hyundai Motors tak bude už 4. veľkým vlastníkom tejto úspešnej firmy.

Boston Dynamics pôvodne vznikol v roku 1992 na MIT, v roku 2014 ho získal technologický gigant Google a v roku 2017 ho kúpila skupina investičná skupina SoftBank.

Zdroj: Gizmodo, InterestingEngineering

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú