Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V 1. kvartáli tohto roka zaznamenali mobilné aplikácie pre finančné služby takmer jeden a pol miliardy stiahnutí. V porovnaní s 1. štvrťrokom 2020 ide o výrazný nárast o 34 %. Vyplýva to z analýzy investičnej spoločnosti BCM Begin Capital Markets, ktorá skúmala sťahovanie aplikácií z App Store a Google Play.

V porovnaní s minulým rokom sa pritom rast záujmu o finančné aplikácie zrýchlil. V úvode vlaňajška totiž počet stiahnutí finančných aplikácií narástol medziročne zhruba o štvrtinu. „Jedným z dôvodov je investovanie, ktorému sa vo voľnom čase začalo venovať výrazne viac ľudí na celom svete,“ podotkli odborníci spoločnosti.

Spoločnosť priblížila, že podiel stiahnutí finančných aplikácií na celkovom počte stiahnutých aplikácií sa za posledný rok tiež zvýšil. Kým v 1. štvrťroku 2019 bol tento podiel 2,52 % a o rok neskôr to bolo 2,61 %, v prvých troch mesiacoch tohto roka už podiel stiahnutí finančných aplikácií na celkovom počte dosiahol 4,1 %.

„Zrýchlenie záujmu širokej verejnosti o finančné aplikácie pripisujeme dvom hlavným faktorom, pričom oba stále platia aj v súčasnom období po pandémii,“ podotkol hlavný analytik spoločnosti Tomáš Kolomazník. Ide o skutočnosť, že že ľudia vo všeobecnosti začali vo väčšej miere vybavovať z domu nielen nákupy, ale aj bankové služby, najmä platby.

Ďalším faktorom, ktorý sa prejavil najmä v náraste počtu investičných a obchodných žiadostí, bolo viac času stráveného doma pri zachovaní alebo dokonca zvýšení disponibilného príjmu. „Jednoducho povedané, namiesto cestovania a iných voľnočasových aktivít ľudia viac času venovali premýšľaniu o využití svojich voľných finančných prostriedkov a začali aktívne investovať,“ uzavrel analytik.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú