Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

OnePlus s dvojicou smartfónov 8 a 8 Pro už definitívne vystúpilo z radu zabijakov vlajkových lodí. Vyššou cenovkou a absenciou kompromisov sa totiž medzi tieto smartfóny plnohodnotne zaradilo, pričom práve predstavená deviatka v tomto trende hodlá pokračovať.

Po neutíchajúcich dohadoch, týkajúcich sa predovšetkým prémiových kamier zastrešovaných spoločnosťou Hasselblad, tu konečne máme oficiálne informácie o zariadeniach. Telefóny aj tento rok prídu v dvoch variantoch.

Fotografia

Najväčšou novinkou bude už spomínaná kooperácia so spoločnosťou Hasselblad. Počínanie tejto spoločnosti na poli OnePlus smartfónov prinesie nový štandard mobilnej fotografie, Natural Color Calibration with Hasselblad, primárne sa sústreďujúci na prelomové podávanie farieb.

OnePlus

OnePlus 9 Pro príde s 48 MPx hlavným senzorom, 50 MPx širokouhlou šošovkou a 8 MPx telefoto objektívom, ktorý bude disponovať až 30-násobným digitálnym zoomom. Prelomovou novinkou bude aj možnosť natáčania 120 fps videí až v 4K rozlíšení. Nebude chýbať ukladanie fotiek v režime RAW, či monochromatická šošovka, pridávajúca fotkám na detailoch.

Klasický OnePLus 9 dostane rovnaký 48 MPx hlavný a 50 MPx širokouhlý objektív, ktoré rovnako budú zastrešené štandardom Natural Color Calibration with Hasselblad. Trojicu šošoviek uzatvára identický, monochromatický objektív. 8 MPx telefoto objektív a 4K/120fps režim sa teda prenecháva drahšiemu súrodencovi.

Displej

Pro dostane vynovený 6,7-palcový QHD+ displej, pomenovaný Fluid Display 2.0, využívajúci technológiu nízkoteplotného polykryštalického oxidu (LTPO). Ide o jeden z najnovších štandardov využívaných pri špičkových OLED paneloch, pričom si telefón sám dokáže regulovať obnovovaciu frekvenciu až do hodnoty 120 Hz.

OnePlus

OnePlus tvrdí, že vďaka LTPO technológii sa odozva medzi fyzickým dotykom a príkazom odoslaným procesoru zníži až šesťnásobne v porovnaní s minulou generáciou.

OnePlus 9 na druhej strane dostane tradičnejší 120 Hz Fluid Displej, známy už z minuloročného OnePlus 8T. V praxi to znamená, že lacnejší model dostane plochý, FHD+ AMOLED panel s veľkosťou 6,55 palcov.

Výkon, batéria a nabíjanie

Obe zariadenia budú osadené aktuálne najvýkonnejším Snapdragonom 888, ktorý je až o 25 % výkonnejší, ako jeho predchodca. Dvojica telefónov si polepší aj v oblasti operačnej pamäte, keďže OnePlus siahlo po LPDDR5 pamäti RAM. Tá je až 1,5-násobne rýchlejšia, ako LPDDR4X. Samozrejmosťou je tak už extrémne svižné interné úložisko UFS 3.1.

OnePlus 9 Pro bude podporovať nabíjanie 65 W výkonom, vďaka čomu sa 4500 mAh batéria nabije na 100 % už za 29 minút. Warp Charge 50 Wireless funguje pri 50 W a bezdrôtovo nabije telefón na 100 % za 43 minút.

OnePlus

Zatiaľ čo 29 minútové káblové nabíjanie dostáva aj klasická deviatka (s identicky veľkou batériou), pri bezdrôtovom scenári sa konzumenti budú musieť uskromniť s 15 W Qi štandardom. Pri lacnejšom zariadení sa nespomína ani stupeň ochrany pred vodou a prachom IP68.

Určite nezmeškaj
RECENZIA: Toto je unikátny laptop Lenovo, ktorý má menej ako 1 kg, no aj tak plnohodnotný hardvér. Ohromil od prvej chvíle

Obe zariadenia budú dostupné aj na slovenskom trhu už 6. apríla a následne u všetkých operátoroch. Cena za OnePlus 9 bude buď 729 € (8 GB/128 GB) alebo 829 € (12 GB/256 GB). OnePlus 9 Pro (8 GB/128 GB) bude stáť 929 €, respektíve (12 GB/265 GB) 999 €.

Prvýkrát aj hodinky

OnePlus debutovo vstupuje aj do vôd smart hodiniek. Predstavil hodinky OnePlus Watch, ktoré zvolili kruhový dizajn s priemerom 46 mm a zahnutým sklom. Prídu v dvoch variantoch, kedy klasickej edícii sekunduje model Cobalt Limited Edition s prémiovejšími materiálmi, podobnými tradičným mechanickým hodinkám.

OnePlus

Hodinky budú podporovať všetky zaužívané štandardy tohto technologického segmentu, ako je GPS, bezproblémová komunikácia so zariadeniami a aplikáciou OnePlus Health, detekcia pohybu, kalórií, pulzu a rýchlosti. Celodennú výdrž ponúknu už po piatich minútach na nabíjačke. Nechýba ani IP68. Informácie o cene, dostupnosti, respektíve dátumu oficiálneho spustenia predaja zatiaľ známe nie sú.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú