Na trh sa chystá ďalší „zabijak vlajkových lodí“. OnePlus 9 poskytne pri fotení a nahrávaní videí nadštandardné možnosti. Zvládne 12-bitové RAW fotky a 4K videá pri 120 fps, informuje Gizmochina.

Debut tejto novinky sa odohrá 23. marca o 15:00. S Hasselblad plánuje OnePlus spolupracovať v najbližších 3 rokoch a prémiové fotoaparáty s podpisom tejto švédskej značky tak uvidíme aj v budúcich modeloch. OnePlus do spolupráce investovalo 150 miliónov dolárov.

Prvým a technicky najnáročnejším výsledkom tejto spolupráce je pokročilá kalibrácia farieb. Cieľom tohto nového farebného riešenia – Natural Color Calibration with Hasselblad – vyvinutého spoločnosťami OnePlus a Hasselblad v priebehu mesiacov dôkladného overovania a dolaďovania, je priniesť fotografie, ktoré sú vnímané najpresnejšie a prirodzene na fotografie zhotovené vlajkovými fotoaparátmi OnePlus, informuje tlačová správa.

V prípade OnePlus 9 už ale boli potvrdené aj niektoré špecifikácie fotoaparátu. Ten v režime Hasselblad Pro Mode umožní vytvárať 12-bitové RAW fotky a upravovať ISO, zaostrenie, expozičné časy, vyváženie bielej a ďalšie aspekty. Pri natáčaní videí bude možné nahrávať 4K videá pri 120 fps a 8K videá pri 30 fps.

Švédsky Hasselblad pritom nezvykne spolupracovať s výrobcami smartfónov tak často ako napríklad Leica či Carl Zeiss. Naposledy pomáhal vyvíjať prídavný modul fotoaparátu pre Motorolu Moto Z a po rokoch sa teraz spája s OnePlus. Okrem OnePlus 9 by mali prísť na svet aj ďalšie dve verzie tohto modelu.

Zdroj: Gizmochina, Tlačová správa

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú