Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Xiaomi, podobne ako OnePlus, už niekoľko generácií neradí svoje vlajkové lode do segmentu lacnejších zariadení. Týmto prípadom bude podľa všetkého aj nedávno predstavené Xiaomi Mi 11, na ktorého cenovku v Európe upozorňuje portál 91mobiles.

Oficiálna cena sa v domovskej Číne v závislosti od špecifikácie sotva prehupne v prepočte cez 600 eur. Podľa najnovších informácií, globálna verzia s naplánovaným spustením predaja už zajtra, teda 8. februára, sa bude v základnom variante predávať za 799 eur.

Za túto cenu dostaneš 6,81-palcový AMOLED panel s QHD+ rozlíšením, 120 Hz obnovovacou frekvenciou, 8 GB pamäte RAM a 128 GB interné úložisko. Príplatok 100 eur bude predstavovať zdvojnásobnenie úložiska, kedy variant s 12 GB RAM ostáva exkluzívny pre ázijsky trh, upozorňuje GSMArena.

Xiaomi

Dôvodov, prečo by si mal zvážiť vlajkovú loď od Xiaomi, je hneď niekoľko. Prvým z nich je prítomnosť najnovšieho čipsetu Snapdragonu 888, ktorému vo výstrednosti sekunduje 108 MPx primárny senzor fotoaparátu.

Batériu o veľkosti 4600 mAh bude možné dobíjať 55 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním. Rovnako ako v Číne očakávame, že telefón bude dostupný vo variante s nabíjacím adaptérom a bez neho, pričom cena v oboch prípadoch ostane nemenná.

Zdroje: 91mobiles, GSMArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú