Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple priniesol len nedávno pre iOS novú funkcionalitu dvojitého či trojitého poklepania na zadnú časť, pričom rovnakú funkcionalitu implementuje aj Google do Androidu 11. Najnovšie však na niečom podobnom pracuje aj Xiaomi v rámci MIUI 12.

Portál XDA Developers odhalil informácie o novej funkcionalite, pomocou ktorej je možné dvojitým či trojitým poklepaním na zadnú časť telefónu spúšťať rôzne akcie. Ako prvý prišiel s touto vymoženosťou Apple, ktorý ju zabudoval do iOS 14 a umožňuje vytvoriť snímku obrazovky, spustiť Siri či uzamknúť telefón.

Na podobnej funkcii pracuje aj Google v rámci systému Android 11, pričom prvýkrát bola spozorovaná vo vývojárskom náhľade z februára tohto roka. Zdá sa však, že giganti nie sú sami, ktorí na funkcii zapracovali a pre svojich používateľov ju rovnako zavedie aj Xiaomi. Funkciu dvojitého či trojitého poklepania na zadnú časť telefónu objavil používateľ kackkrz v beta verzii MIUI 12.

Kód v rámci systému ukazuje, že funkcionalita je aktuálne v aktívnom vývoji a možno aj preto sa ju nepodarilo sfunkčniť na smartfóne Xiaomi Redmi Note 7. Snímky obrazovky však dokazujú, že funkcia je nateraz obmedzená len na niekoľko akcií, ako zapnutie LED svetla, fotoaparátu, vytvorenie snímky obrazovky či prechodu do kontrolného centra a notifikačného panela.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú