Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po pretrvávajúcich problémoch, ktoré spôsobila veľká májová aktualizácia a následne kumulatívne updaty, prináša Microsoft opravy na celý rad vážnych chýb. Najnovšia aktualizácia pre Windows 10 tak opravuje viacero problémov, ktoré sa objavili po nedávnych aktualizáciách, informuje Windows Latest.

Pri aktualizáciách Microsoftu je už tak nejak zvykom, že s opravami predošlých problémov a vylepšením funkcií sa objavia ďalšie nedostatky. Od mája však boli mnohí používatelia Windowsu 10 po aktualizácii na verziu 2004 poriadne rozhorčení. S novinkami sa totiž objavili chyby, ktoré ovplyvnili aj niektoré základné programy a celkové fungovanie systému. Teraz prichádza oprava.

Na zariadenia s Windows 10 sa totiž dostávajú nové aktualizácie s označením KB4565503 pre verziu 2004 a KB4565483 pre verzie 1909/1903, ktoré naprávajú nedávne problémy. Tie sa týkali reštartovania systému, znefunkčnenia tlačiarní a problémov s pripojením k úložisku OneDrive.

Windows 10 dostáva dôležité opravy chýb

Všetky tieto vážne chyby majú vyriešiť práve najnovšie aktualizácie, ktoré sa už dostávajú k používateľom. Dostupné sú od 14. júla. V prípade tlačiarní dochádzalo pri systéme Windows 10 vo verziách 2004, 1903 a 1909 po inštalácii kumulatívnej júnovej aktualizácie k problémom s pripojením tlačiarní a taktiež sa neukladali súbory ako PDF.

Problém sa týkal viacerých značiek ako HP, Canon, Toshiba, Brother či Ricoh a nevzťahoval sa ani na určitú verziu driverov. Používatelia mali taktiež problémy s pripojením k úložisku OneDrive, kedy sa zobrazovala chybová hláška. Po májovej aktualizácii systému sa mnohí nemohli vo Windows 10 pripojiť ku cloudu.

Ak sa im to aj podarilo, stiahnuté alebo synchronizované súbory v tomto úložisku nebolo možné otvoriť. Samovoľné reštartovanie systému potom spôsobovala chyba v Local Security Authority Process (lsass.exe), ktorý je zodpovedný za autentifikáciu používateľa v službe WinLogon, informuje betanews.

Používatelia tak museli v prípade problémov chybné aktualizácie zo systému len odinštalovať, aby sa vyhli chybám. Aktuálne však už má byť spomínaná trojica problémov opravená a ostáva tak len dúfať, že sa po inštalácii najnovšej aktualizácie neprejaviac iné nedostatky. Súčasťou najnovšieho aktualizačného balíka sú aj opravy bezpečnostných chýb pre viaceré Microsoft aplikácie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú