Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

YouTuber Arun Maini vystupujúci ako Mrwhosetheboss len pred pár hodinami zverejnil video, v ktorom rozoberá nový smartfón od brata slávneho Pabla Escobara. Ako sme už písali v tomto článku, aj teraz sa jedná o telefón iného výrobcu, ktorý je iba prebalený do „zlata“ a jeho cenovka je rádovo nižšia, než pri originálnom zariadení.

Novinka nesie názov Escobar Phone Gold 11 Pro a z názvu už určite tušíš, že sa jedná iba o prebalený iPhone 11 Pro. Arun dostal mail priamo od spoločnosti Escobar s tým, že mu zaslali na test ich najnovší smartfón.

Nakoľko zakladateľom spoločnosti Escobarov brat drogového baróna Pabla Escobara, Roberto Escobar, Arunovi začali behať hlavou otázky, či by si pri rozbaľovaní pre istotu nemal vziať nejaké ochranné prvky.

Ako môžeš vo videu ďalej vidieť, telefón prišiel Arunovi v nádhernej drevenej krabičke, ktorá sa otvárala stlačením tlačidla. Celé rozbaľovanie poňal Arun veľmi vtipne, zrejme očakával, že po stlačení tlačidla sa stane „niečo zlé“.

Po otvorení sa v krabici skutočne nachádzal spomínaný telefón a naozaj išlo o iPhone 11 Pro, ktorý iba dostal veľmi nekvalitnú pozlátenú konštrukciu. Tá ide z telefónu ľahko „odlúpnuť“.

Okrem toho sa v krabici nachádza štandardný Lightning kábel, nabíjačka a slúchadlá, no tie sú už v bielej farbe. Arun sa ďalej zamýšľal nad tým, ako je možné, že Escobar dokáže predávať viac ako 1000 dolárový smartfón za menej ako 500 dolárov.

Biznis model pri starších Escobar smartfónoch už poznáme všetci veľmi dobre. Telefóny, ktoré si zákazníci objednali, boli doručené iba youtuberom s miliónmi odoberateľov, ktorí na ne pochopiteľne spravili pozitívne recenzie. Ostatným bežným zákazníkom prišiel iba balík s Escobarovou biografiou a reálneho smartfónu sa nikdy nedočkali.

Pochopiteľne tak začali refundovať svoje platby a aj z tohto dôvodu napríklad už s firmou Escobar nespolupracuje jedna z najväčších transakčných spoločností PayPal.

Cieľom Escobar Phone Gold 11 Pro je podobne, ako pri predchádzajúcich modeloch, „zničiť“ výrobcu originálneho zariadenia. U Samsungu sa to Escobarovi očividne nepodarilo, preto to teraz skúša s Apple.

Z čoho ale brat drogového baróna dotuje tento biznis? Arun tvrdí, že peniaze môžu prichádzať z populárneho seriálu Narcos, kde meno jeho rodiny zastáva dôležitú rolu. Tieto peniaze by však zrejme nedokázali vykryť stratu, ktorú Escobarova spoločnosť utrpela nákupom drahších originálnych smartfónov a ich následným predajom hlboko pod cenu a pod značkou Escobar.

Ďalšou možnosťou je, že celý biznis funguje iba ako nástroj na pranie špinavých peňazí, čo je už omnoho reálnejší, ale aj desivejší scenár. Vzhľadom na predchádzajúce skúsenosti so staršími modelmi si však Arun myslí, že sa jedná o obyčajný podvod a väčšina ľudí tak miesto smartfónu dostane iba predraženú hlúposť, napríklad aj v podobe knihy.

Na e-shope, kde sa dá smarftón objednať, nie je možnosť platiť žiadnou zabezpečenou metódou, komentáre pod promo videom sú vypnuté a pri jednej objednávke môžeš kúpiť naraz až 20 smartfónov, čo tiež naznačuje, že tu zrejme nebude úplne všetko v poriadku.

V prípade Escobar Phone Gold 11 Pro sa navyše nejedná o nové iPhone 11 Pro, ktoré boli iba prebalené do pozláteného kabátu, ale ide o modely, ktoré predtým poškodili a spoločnosť Escobar ich opravila.

Firma Escobar teda nakúpi lacné poškodené iPhony, opraví ich a následne lacno predá. Takýto model by mohol fungovať a dokonca prinesie aj profit, avšak z predchádzajúcich skúsenosti na tom podľa Aruna už nezáleží.

Nikto predsa nechce kupovať telefón od spoločnosti, ktorá doposiaľ žiaden predaný smartfón reálne nedoručila, samozrejme, bavíme sa tu o bežných ľuďoch bez miliónových kanálov na YouTube.

Escobar Inc.

Arunovo zhodnotenie je teda veľmi jednoduché, „nekupujte ho,“ tvrdí ku koncu videa. Smartfón ti pravdepodobne nebude nikdy doručený, no ak by si ho náhodou predsa len dostal, zabudni na to, že dostaneš iPhone 11 Pro obalený do 24 karátového zlata, ako to prezentuje propagačné video k produktu. Ide totiž o veľmi lacnú fóliu, ktorá na pohľad a na dotyk pôsobí otrasne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú