Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hoci aktuálna situácia mnohým spoločnostiam vo svete príliš nepraje, Apple ohlásil finančné výsledky za 2. fiškálny kvartál 2020, čo korešponduje s 1. kvartálom tohto roka, v ktorom sa mu darilo. Okrem rekordných ziskov zo služieb však spoločnosť priniesla na trh aj nové produkty, vrátane „lacného“ iPhonu SE. Práve tento model má zaujať aj používateľov Androidov. Tim Cook vidí v iPhone SE veľký potenciál a podľa jeho slov môže zaujať aj ľudí v menej rozvinutých oblastiach a s nižším príjmom, informuje 9to5Mac.

Predstavenie nového iPhonu SE prebehlo ešte pred pár týždňami a miesto klasickej konferencie sme sa dočkali len klasického uvedenia smartfónu na webe. Novinka pritom naplnila očakávania a predošlé špekulácie.

Priniesla totiž dizajn iPhonu 8 s vylepšenými internými komponentami. Práve v tom vidí Tim Cook potenciál a tvrdí, že iPhone SE je dostupný za dobrú cenu, pričom je podľa jeho slov „rýchlejší ako najrýchlejšie Android smartfóny“.

Tim Cook verí v potenciál iPhonu SE. Možno až príliš

S takýmto tvrdením sa však nestotožňujeme a je pravdou, že na trhu sú dostupné aj výkonnejšie Androidy, ktoré iPhone SE pri teste hrubej sily v benchmarkoch prekonávajú. Viacero z nich ho pritom hravo tromfne aj v oblasti inej výbavy, a tak sú podľa nás slová Tima Cooka trochu prehnané. Je ale pravdou, že v danej cenovej kategórii poskytuje iPhone SE skvelé možnosti pre bežných používateľov.

Apple

Hoci CEO Apple poukázal najmä na to, že iPhone SE disponuje procesorom z iPhonu 11 a je dostupný v kompaktnejšom prevedení, takýto vysoký výkon nemusí byť vždy kľúčovou podmienkou u nenáročného zákazníka pri výbere nového smartfónu. Napriek tomu Cook očakáva, že sa tejto novinke bude dariť aj v chudobnejších regiónoch. Je to predsa najlacnejší nový iPhone na trhu. Záujem ľudí o túto novinku sa však ukáže až o nejaký čas.

Apple

Nenechaj si ujsť
Apple prináša vylepšenie, ktoré zjednoduší odomykanie iPhonov cez Face ID s rúškom na tvári

Spoločnosť samozrejme plánuje aj predstavenie nových vlajkových lodí na jeseň tohto roka, ktoré sa môžu navyše kvôli aktuálnej pandémii trocha oneskoriť. Pri otázke, či budú ceny vyššie, reagoval Tim Cook iba vyjadrením, v ktorom uviedol:

Vždy sme sa snažili dodávať najlepší produkt za dobrú cenu. Táto stratégia sa nezmenila.“ Následne svoje vyjadrenie opäť adresoval „lacnému“ iPhonu SE. Ani počas krízy však Apple nezaháľa a pracuje na nových produktoch.

Apple nestráca čas ani počas pandémie

Pripomeňme len, že doteraz sa na svetlo sveta dostal upravený iPad Pro s vyšším výkonom a vylepšeným fotoaparátom, nový MacBook Air, už spomínaný iPhone SE a nová klávesnica Magic Keyboard pre iPady Pro. Aj zamestnanci Apple si teda zvykli na home office a v tomto čase tak ďalej pracujú na budúcich produktoch značky.

Apple

To potvrdil aj Tim Cook, ktorý vo svojich vyjadreniach počas ohlásenia finančných výsledkov dodal: „Máme hlavu dole a pracujeme, pretože vieme, že zákazníci chcú produkty, ktoré máme. V týchto časoch sú ešte dôležitejšie,informuje Mac Rumors.

Viac nových modelov za stále vysoké ceny

To ale nemení nič na špekuláciách o ešte vyšších cenách nových iPhonov, ktoré by mohli tento rok prekonať aj doterajšie hranice. Apple by mal celkovo predstaviť 4 nové modely, z ktorých budú 2 zástupcami nižšej vyššej triedy a 2 kúsky budú prémiovými modelmi, ktoré budú najdrahšie. Lacnejšia dvojica iPhonov v dvoch veľkostiach by mala začínať na hranici 649 dolárov pre 5,4″ iPhone 12 a 749 dolárov pre 6,1″ iPhone 12.

EverythingApplePro/YouTube

Nový iPhone 12 Pro by mal potom stáť 999 dolárov a najväčší iPhone 12 Pro Max s očakávanou uhlopriečkou displeja až 6,7″ by mal byť v základnej konfigurácii dostupný za 1049 dolárov, informuje GSMArena. Vysoké ceny však môžu odradiť zákazníkov, čo si uvedomuje aj Apple.

Prednedávnom sa totiž objavili správy o tom, že sa spoločnosť obáva nedostatku záujmu o nové iPhony a že zákazníci nebudú mať dosť peňazí, aby si ich dovolili. Viac informácií sa dozvieš v tomto článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú