Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Herný máj bude v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom o niečo slabší, to však neznamená, že si hráči neprídu na svoje. V novom mesiaci dominuje predovšetkým herné prevedenie populárnej série Fast & Furious a nový diel fenomenálneho Minecraftu, v ktorom sa hráči vydajú preskúmavať nekonečné dungeony. Zaujať by však mohla aj originálna RPG Maneater, v ktorej si zahráš za žraloka.

Someday You’ll Return

Dátum vydania: 5. máj (PC)

Platformy: PC, PS4, Xbox One

V máji sa o pozornosť hráčov pobije aj nezávislé české vývojárske štúdio CBEsoftware, ktoré má na konte titulky ako J.UL.I.A. alebo Vampires. Borci z Čiech sa najnovšou hrou pokúsia potešiť hráčov obľubujúcich napätie a hutnú atmosféru. Novinka Someday You’ll Return sa totiž podľa tvorcov inšpiruje majstrami žánru ako napríklad Resident Evil, Silent Hill či Outlast.

Príbeh hororovej hry sa odohráva v moravských lesoch, do ktorých sa vyberie otec so synom hľadať svoju nezvestnú dcéru. Pátranie však otca privádza na miesto, do ktorého sa zaprisahal nevracať.

Dvojčlenný vývojársky tím hru postavil na Unreal Engine, po dvoch odkladoch sa fanúšikovia nezávislej tvorby hry konečne dočkajú začiatkom mája, na kedy je vydanie Someday You’ll Return na PC naplánované. Neskôr počas roka bude nasledovať aj release konzolových verzií.

Fast & Furious Crossroads

Dátum vydania: 8. máj

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Šialené univerzum Fast & Furious nabité adrenalínom, rýchlymi kárami i prekrásnymi ženami, konečne mieri aj do herného sveta, nie však v podobe, v akú by väčšina fanúšikov dúfala. Fast & Furious Crossroads totiž v oblasti vizuálu vyzerá ako totálna katastrofa a o moc lepšie na tom podľa traileru pravdepodobne nebude ani samotná hrateľnosť.

Bez ohľadu na to sa však tvorcovia zo Slightly Mad Studios sľubujú nezabudnuteľnú akčnú jazdu napratanú licencovanými kárami i dobre známymi postavami. V hre teda nebudú chýbať ikonické postavy Dom, Letty a Roman v podaní Vin Diesela, Michelle Rodriguez a Tyresa Gibsona.

Terraria: Journey’s End

Dátum vydania: 16. máj

Platformy: všetky

Jedna z najpopulárnejších indie hier na svete sa v máji dočká svojho posledného veľkého prídavku. Labuťou piesňou milovanej sandboxovej RPG sa stane prídavok s ikonickým názvom Journey’s End, ktorý bude dostupný v deň deviateho výročia predstavenia hry.

Pixel-artová RPG plná objavovania, budovania, súbojov i hromady itemov za ten čas stihla predať úctyhodných 27 miliónov kópií a nie náhodou je v hernom svete známa aj pod prívlastkom 2D Minecraft.

Posledný prídavok do hry bude všetkým majiteľom dostupný bezplatne a predstaví viac než 800 nových itemov, novú obtiažnosť, beštiár, možnosť zahrať si golf a desiatky ďalších vylepšení. Autori sa teda s populárnym titulom rozhodli rozlúčiť vo veľkom štýle, nič menej by sme od nich pri takejto hernej ikone ani nečakali.

Saints Row: The Third Remastered

Dátum vydania: 22. máj

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Jeden z najbláznivejších herných titulov v histórii sa vracia. Šialený hit štúdia Deep Silver, ktorý bol odpoveďou štúdia na masovú popularitu GTA, sa v remasterovanej podobe vráti na konci mája. Tešiť sa môžeš na modely postáv i prostredia vo vysokom rozlíšení, ostrejšiu grafiku i lepšiu prácu so svetlom. To všetko navyše v kompletnom balíku obsahujúcom všetkých 30 DLC i trojicu veľkých expanzií.

Herný hit z roku 2011 už sa minulý rok v prerobenej podobe dostal na Nintendo Switch, ohlasy na finálnu podobu novinky však boli pomerne vlažné a kritici remasterovanej verzii vyčítali odfláknutý port za cenu novej hry. Na napravenie svojich chýb mali vývojári celý rok, uvidíme teda, či výsledok bude stáť za to.

Maneater

Dátum vydania: 22. máj

Platformy: PC, PS4, Xbox One, Switch

Ak by si sa v máji nudil, určite vyskúšaj Maneater. Nakoniec, koľkokrát sa ti naskytne hrať príležitosť hrať za žraloka, odhrýzať končatiny nič netušiacim turistom a terorizovať miestne brehy? Presne na tomto koncepte je RPG novinka založená. Hlavným hrdinom pripravovaného RPG titulu je žralok, ktorému krvilační rybári zabili rodinu. Hlavnému „hrdinovi“ nezostáva nič iné, ako prežiť v nemilosrdnom oceáne na vlastnú päsť a získať dostatok síl na vykonanie pomsty.

Tvorcovia sľubujú jedinečný príbeh, vedľajšie questy, veľké otvorené prostredie pozostávajúce zo siedmych špecifických lokalít i unikátnych predátorov. Pri súbojoch s rybármi či love na nevinnú korisť hráčovi pomôžu rôznorodé zručnosti, napríklad v podobe omráčenia plutvou či smrtiacim výpadom, využiteľné však bude aj okolité prostredie. Na papiermi Maneater rozhodne pôsobí ako svieži počin, uvidíme, či sa hre bude dariť aj v recenziách.

Minecraft Dungeons

Dátum vydania:26. máj

Platformy: PC, PS4, Xbox One, Switch

Najpredávanejšia videohra všetkých čias sa po rokoch dočká nového dielu. Najnovší prídavok do extrémne populárneho univerza Minecraftu neprinesie žiadne stavanie ani budovanie, ale návrat ku starým RPG klasikám v podobe dungeon crawlov. Za novou akčnou adventúrou aj tentokrát stoja borci zo štúdia Mojang, o kvalitu i svieže nápady sa teda určite nebojíme.

Minecraft Dungeons prinesie náhodné generovanie herného prostredia i jednotlivých nepriateľov, nové dobrodružstvo si fanúšikovia hry budú môcť vychutnať aj v kooperačnom režime s podporou štyroch hráčov. Samozrejmosťou budú desiatky zbraní, rôznorodých itemov i pestrá ponuka ničivých útokov, vďaka ktorým sa budú hráči presekávať hordami nepriateľov, až kým neporazia hlavného bossa Archillagera.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú