Nový iPhone SE sa dostal do pozornosti verejnosti najmä vďaka svojej nízkej cene, ale aj kontroverzným vlastnostiam a výbave. Viacero prvkov si pritom prepožičal zo staršieho iPhonu 8, o čom ale nesvedčí iba samotný dizajn zariadenia. Nové video na YouTube dokazuje, že iPhone SE môže fungovať aj so základnou doskou z iPhonu 8, pričom je z tohto modelu možné využiť aj samotný displej. Nie všetko však funguje dokonale, informuje Gizmochina.

Pri iPhone SE 2020 stavil Apple na zaujímavú stratégiu, vďaka ktorej môže zarobiť takmer bez námahy. Fanúšikovia lacného iPhonu SE z roku 2016 sa už dlhé roky dožadovali nástupcu a tentokrát im to spoločnosť po dlhom čakaní splnila. Využila pritom starší model, zobrala z neho základné dizajnové vlastnosti, vložila vylepšené komponenty a voilà nový iPhone SE 2020 bol na svete.

iPhone SE 2020 funguje aj so súčiastkami z iPhonu 8

Okrem niekoľkých dizajnových odlišností sa však od iPhonu 8 takmer vôbec nelíši. Navyše, ako sa teraz ukazuje, iPhone SE dokáže dokonca fungovať aj s niektorými komponentami z tejto staršej vlajkovej lode Apple. Na YouTube kanáli Wenzhou Ao Technololgy sa objavilo video z rozoberania iPhonu SE, v ktorom bola nová základná doska nahradená pôvodnou z iPhonu 8. Jedinou odlišnosťou je konektor na pripojenie batérie, ktorý je rovnaký ako v novom iPhone 11, informuje GSMArena.

Nenechaj si ujsť
Na Slovensku odštartoval predaj iPhonu SE. Takáto je cena a ponuka operátorov

Pre napájanie vymenenej dosky preto bolo potrebné zapojiť aj pôvodnú batériu z iPhonu 8. Vo výsledku sa však smartfón naštartoval aj s týmto starým komponentom.

Rozloženie základnej dosky a umiestnenie jednotlivých prvkov je takmer identické, a tak ju bolo možné vymeniť bez problémov s osadením v konštrukcii. Miesto pôvodného čipu A11 Bionic sa však na jeho mieste nachádza novší procesor A13 Bionic. Taktiež sa zvýšila kapacita RAM z 2 GB na 3 GB.

Apple

Problémy sa však ukázali po zapnutí iPhonu SE. So staršou základnou doskou totiž nespolupracoval zadný ani predný fotoaparát a taktiež nefungovalo prisvetlenie LED diódou. Tento problém však dokáže vyriešiť výmena displeja z iPhonu 8, čím sa spojazdní aspoň predný fotoaparát.

Obrazovka, haptická odozva, reproduktor a ďalšie súčasti nového modelu však fungovali bezchybne, čo len svedčí o tom, koľko má toho táto novinka s 3-ročným modelom spoločné.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú