Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po nedávnych falošných varovaniach teraz polícia SR upozorňuje na ďalší hoax, ktorý momentálne straší Slovákov prostredníctvom SMS správ. V správe je adresát upozornený, že sa nachádzal v kontakte s nakazenou osobou a nemá opúšťať bydlisko, údajne poňho prídu záchranné zložky.

Koronavírus sa doteraz rozšíril do mnohých krajín po celom svete, pričom aj na Slovensku bolo dodnes potvrdených už 16 prípadov nákazy týmto ochorením. Od dnešného rána je v našej krajine vyhlásený núdzový stav a štát prijal opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu vírusu.

Doteraz sme sa však stretli aj so šírením falošných informácií, ktoré mohli u mnohých ľudí vyvolať paniku. Situáciu teraz zhoršuje ďalší hoax, ktorý varuje ľudí na to, že mohli byť nakazení koronavírusom.

Správa o falošných SMSkách sa objavila na stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR. Polícia varuje, že žiadna inštitúcia takúto textovú správu v znení ako na obrázku nerozosiela. Podozrivo vyznieva už len samotný text správy, ktorý obsahuje viacero chýb. Nedôveryhodne pôsobí aj fakt, že správa je rozosielaná z neznámeho čísla. Pripomíname, že oficiálne správy, ktoré rozosielalo Ministerstvo zdravotníctva počas víkendu, pochádzali od adresáta „Min.Zdrav.“.

Zdroj: Hoaxy a podvody – Polícia SR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú