Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Huawei je stále na čiernej listine Spojených štátov, čo mu naďalej bráni vo využívaní amerických technológií. Spoločnosť kvôli tomu nedávno globálne sprístupnila svoje mobilné služby HMS Core 4.0, ktoré majú pomôcť pri vývoji a testovaní aplikácií a služieb pre jeho vlastný ekosystém. Firma našla aj náhradu za navigáciu od Googlu. Huawei sa dohodol so spoločnosťou TomTom, ktorá poskytne vlastnú navigáciu pre jej smartfóny a aplikácie, informuje Reuters.

Reštrikcie USA skomplikovali situáciu tohto čínskeho giganta, ktorý však má vlastné riešenia, aby mohol naďalej pokračovať v biznise so smartfónmi a počítačmi. Huawei má k dispozícii aj vlastný operačný systém, ku ktorému nedávno pribudla ďalšia alternatíva v podobe openEuler systému, ktorý sa môže dostať do jeho zariadení.

Huawei

Aktuálne firma uzatvorila dohodu s holandskou spoločnosťou TomTom, ktorá jej poskytne náhradu za Mapy Google, informuje Gizchina. V smartfónoch a aplikáciách tak bude môcť využívať dopravné informácie a navigačný softvér. Podľa hovorcu spoločnosti TomTom bola táto dohoda uzavretá už pred nejakým časom, ale nebola zverejnená. Ďalšie detaily spolupráce nie sú známe.

Zdroj: Reuters, Gizchina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú