Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tesla pred pár dňami predstavila elektrický pick-up Cybertruck, ktorý sa odlišuje v mnohých smeroch. Napriek nevydarenej prezentácii odolnosti skla sa však rady záujemcov iba hrnú, aby si túto novinku predobjednali. Jedným z dôvodov môže byť aj extrémne nízka záloha len 100 dolárov.

Elon Musk len prednedávnom zverejnil na Twitteri, že predobjednávky na elektrický Cybertruck dosiahli hranicu 200 000 zákazníkov. Množstvo záujemcov tak neustále narastá a medzi nimi je tiež veľa známych youtuberov. Tesla bude tento pick-up predávať v 3 rôznych verziách, ktoré budú disponovať tromi, dvomi alebo jedným elektromotorom. Cenová hranica za základný Cybetruck začína na necelých 36 000 €.

Navýkonnejšia verzia potom bude stáť zhruba 63 000 €, no na trh príde až v roku 2022. Najväčší záujem podľa predošlých informácií majú ľudia o verziu s 2 elektromotormi, ktorá zvládne utiahnuť náklad o hmotnosti až 4,5 ton a z 0 na 100 km/h zrýchli už za 4,5 sekundy.

Takáto verzia stojí približne 45 000 €. V prípade každého prevedenia Cybertrucku však môže byť na korbe naložený až 1,5-tonový náklad. Pick-up pritom poskytuje aj elektrickú zásuvku pre nabíjanie a vlastný kompresor.

Zdroj: Elon Musk/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú