Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nová streamovacia služba Disney+ je od minulého týždňa oficiálne v prevádzke. Hoci zatiaľ je dostupná len v USA, Kanade a v Holandsku, už počas prvých 24 hodín predplatné zaplatilo viac ako 10 miliónov používateľov. Keďže spoločnosť Disney naozaj vie ako zaujať, spusteniu predchádzala masívna kampaň, ktorá zaujala nielen potenciálnych zákazníkov, ale aj vždy pripravených hackerov. Tí nestrácali čas a doslova pár hodín po spustení streamovacej služby začali ľuďom predplatené účty kradnúť, píše ZDNet

Nová streamovacia služba Disney+ je od minulého týždňa oficiálne v prevádzke. Hoci zatiaľ je dostupná len v USA, Kanade a v Holandsku, už počas prvých 24 hodín predplatné zaplatilo viac ako 10 miliónov používateľov. Keďže spoločnosť Disney naozaj vie ako zaujať, spusteniu predchádzala masívna kampaň, ktorá zaujala nielen potenciálnych zákazníkov, ale aj vždy pripravených hackerov. Tí nestrácali čas a doslova pár hodín po spustení streamovacej služby začali ľuďom predplatené účty kradnúť, píše ZDNet. Predstavenie služby Disney+ od samého začiatku sprevádzalo viacero technických problémov.

Veľa používateľov hlásilo problémy so spustením filmov alebo seriálov. Spoločnosť Disney totiž celkom pochopiteľne neočakávala náhly nával takého počtu záujemcov. Popri záplave sťažností na technické problémy s prehrávaním filmov alebo seriálov sa spočiatku prehliadala malá skupinka predplatiteľov, ktorých trápil oveľa závažnejší problém.

Časom však začali ľudia bombardovať Twitter a Reddit sťažnosťami na to, že sa nevedia dostať do svojich účtov. Vinia z toho nedostatočné zabezpečenie účtov na streamovacej platforme. Na hackerských fórach na týchto sociálnych sieťach sa totiž začali objavovať aj zverejnené prístupové informácie k Disney+ účtom.

Ako zistil portál ZDNet, na online fórach sa predplatené účty dajú od hackerov kúpiť za cenu od 3 do 11 dolárov. Pre porovnanie, služba stojí oficiálne 7 dolárov. Disney+ teraz bude musieť riešiť rovnaký problém, ako kedysi Netflix alebo Amazon Prime. Dôvod, prečo hackeri pravidelne týmto spôsobom kradnú a predávajú účty, je jednoduchý – ľudia ich kupujú.

Existuje viacero spôsobov, ako sa hackeri vedia dostať do niekoho účtu. Buď uhádnu príliš jednoduché heslo alebo použijú iný spôsob. Hacker napríklad pošle na mail správu s odkazom, ktorý ho po kliknutí presmeruje na prihlasovaciu stránku a pod zámienkou overenia totožnosti používateľa požiada, aby sa prihlásil. Ak sa do účtu cez tento link prihlási, hacker získa prístupové údaje. Ďalej to už vôbec nie je zložité. Prihlási do účtu, odhlási ho zo všetkých používateľových zariadení, zmení nastavenú e-mailovú adresu, heslo a predplatený účet je jeho.

Disney

Disney sa k téme zatiaľ oficiálne nevyjadrilo. Možným riešením pre používateľov by mohlo byť spustenie viacerých úrovní zabezpečenia. Zabránilo by sa tak mnohým útokom.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú