Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Včera sme ťa informovali o novinkách, ktoré na svojej tlačovej konferencii v Pekingu predstavila spoločnosť Xiaomi pre čínsky trh. Okrem nového smartfónu Xiaomi Mi CC9 Pro so 108 MPx fotoaparátom o ktorom sme písali v samostatnom článku, boli predstavené aj smart hodinky Xiaomi Mi Watch, ktoré sa nápadne podobajú na konkurenčné Apple Watch. To však nebolo všetko a Xiaomi predstavilo aj sériu televízorov.

Spoločnosť aj tentokrát mnohých prekvapila a okrem už spomenutých zariadení predstavila sériu inteligentných televízorov Mi TV 4S, ktoré oficiálne uvádza aj na európsky trh, čo je pre mnohých veľkým prekvapením, no zároveň je to výborná správa pre všetkých fanúšikov tejto značky.

V ponuke tri veľkostné verzie

Séria Mi TV 4S je charakteristická krásnym minimalistickým dizajnom, ktorý vytvára tenký kovový rám v šedej farbe. Dostupné budú dve veľkosti, prvá so 43-palcovou a druhá s 55-palcovou obrazovkou. Tie sú vybavené 4K HDR LED panelom s rozlíšením 3840 x 2160 pixelov. Okrem toho bude k dispozícii aj séria Mi TV 4A, ktorá bude mať len jednu 32-palcovú veľkosť s rozlíšením HD Ready.

O výkon televízorov sa postará štvorjadrový procesor Mediatek 6886, ktorý je doplnený o 2 GB pamäť RAM a 8 GB úložisko. Všetky tri modely majú zvukový výstup Dolby Audio a DTS-HD. Televízory zo série Mi TV 4S disponujú tromi HDMI konektormi a rovnakým počtom USB portov. Taktiež je dostupná Wi-Fi a Bluetooth.

Zobraziť celú galériu (5)
Xiaomi, Takto vyzerá lacnejšia verzia Mi TV 4A

Predinštalovaný je operačný systém Android 9.0 Pie, pričom samozrejmosťou je využívanie služieb ako YouTube, Netflix, Google Asistent, či mnohé ďalšie. Televízor budeš môcť dokonca ovládať okrem klasického diaľkového ovládania aj hlasom. Ako to už býva zvykom, tak ceny za zariadenia od spoločnosti Xiaomi sú viac než prijateľné a iné to nie je ani v tomto prípade.

Cenami Xiaomi neprekvapilo

Xiaomi sa rozhodlo ponúkať najmenšiu 32 palcovú verziu za 179 €, 43 palcová ma cenu nastavenú na 349 € a za najväčšiu 55 palcovú dáš 449 €, čo je stále výborná cena. Televízory sú dostupné v predpredaji od 25. novembra, pričom oficiálny predaj začína od 2. decembra.

Predaj televízorov začína najskôr v Nemecku a okolitých krajinách, pričom dostupnosť na Slovensku a v Českej republike zatiaľ ohlásená nebola. To sa však pravdepodobne neskôr zmení a je pravdepodobné, že televízory by mohli zavítať aj k nám na Slovensko. O prípadnej dostupnosti ťa budeme včas informovať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú