Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nová séria iPhonov pre rok 2019 bola odhalená pred vyše mesiacom a stále sa neprestávajú objavovať nové informácie. Aktuálne sme sa dozvedeli, aká je výrobná cena iPhone 11 Pro Max.

Portál Cult of Mac len nedávno prezentoval zistenia webu Tech Insights, ktorý po rozobratí iPhonu 11 Pro Max vyčíslil cenu jednotlivých súčiastok a stanovil tak odhadovanú výrobnú cenu smartfónu. Ten pre zaujímavosť v našich končinách začína na oficiálnej sume 1269 € za 64 GB verziu. Web Tech Insights pritom stanovil výrobnú sumu na približne 445 €.

Výrobná suma tak v prepočte činí asi len 35 % z celkovej sumy. Ako by sa mohlo zdať, zvyšných 65 % ale nie je čistý zisk Applu. Tieto financie sú určené na marketing, reklamu, vývoj či platy zamestnancov. Treba si tiež uvedomiť, že výrobná cena stanovená webom Tech Insights nie je úplné presná.

Zobraziť celú galériu (2)
Najdrahšiou súčiastkou celého iPhonu 11 Pro Max je trojitý fotoaprát na zadnej strane, ktorého cena činí v prepočte 66,75 €. Zdroj: Tech Insights

Cena za určité súčiastky bola odhadovaná, nakoľko ich presná suma nebola v čase rozobratia smartfónu dostupná. Každopádne, konečná odchýlka nebude veľká a stále dokáže mnohých nadšencov prekvapiť.

Zdroj: Cult of Mac/Tech Insights

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú