Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Veľkolepý filmový vesmír Marvel oficiálne vyvrcholil dlhou bitkou na konci štvrtej veľkolepej tímovky od tohto štúdia. Vedeli ste však, že sa v nej neobjavilo naozaj veľké množstvo zaujímavých momentov a scén, ktoré by mnohých fanúšikov potešili? Poďme sa spolu pozrieť na vymazané scény z Avengers: Endgame a momenty, ktoré sa nedostali do samotnej finálnej bitky. Informácie priniesol portál Metro, Screen Rant, no objavili sa aj na Twitteri a Instagrame.

Thanos priniesol odseknutú hlavu Captaina Americu

Mali sme už hotovú väčšinu scenára okrem tretieho aktu, pretože s Anthonym sme sa držali nápadu, že Thanos podíde za Avengermi a hodí k nim na zem hlavu Captaina Americu,” odhalil na Comic-Cone v San Diegu režisér Joe Russo, ktorého vyjadrenie sprostredkoval portál Metro. Šialený Titán mal vo svojom čase, teda v roku 2014 zabiť všetkých vtedajších Avengerov, po čom by precestoval v čase za súčasnými superhrdinami.

Ako sme vás informovali v samostatnom článku, šéf štúdia Marvel Kevin Feige prišiel s ešte brutálnejšou možnosťou. Podľa všetkého sa diskutovalo aj o možnosti, že Thanos by už čakal na Avengerov, ktorí sa vrátili z minulosti do roku 2023. Šialený Titán už mal dobyť celý svet, sedieť na obrovskom tróne z lebiek a po Avengeroch, ktorí sa vrátili do svojho času, hodiť hlavu Captaina Americu ako bowlingovú guľu.

Valkyrie a Okoye si vymenili zbrane

Fanúšik, ktorý sa osobne nachádzal na Disney konferencii D23, nám priniesol ďalšiu zaujímavú informáciu. Návštevníkom tam tvorcovia odhalili konceptový nákres, ktorý zobrazoval postavy Valkyrie a Okoye. Dva silné a obľúbené charaktery MCU sa už síce spolu objavili v jednej scéne z finálnej bitky, kedy mali po boku ďalšie ženské hrdinky univerza, no podľa všetkého mali mať aj vlastnú scénu.

Dve armádne generálky-hrdinky mali podľa pôvodného plánu bojovať aj vo dvojici, kedy by si navzájom požičiavali zbrane. Tvorcovia odhalili, že scéna mala dokázať, ako veľmi skúsené a zručné sú v boji – tak, že si môžu medzi sebou prehadzovať svoje zbrane a bojovať proti Thanosovej armáde v súlade.

Veľká vzdušná bitka

“… môžem povedať len to, že Kraglin mal nasadenú svoju plutvu. Mal na sebe šíp Yaka, no odložený v puzdre, kde aj ostal. Takže, myslím si, že to všetko sa kvalifikuje ako canon (poznámka redaktora – ‘canon’ označuje udalosť v rámci príbehového univerza, ktorá sa stala, aj keď sme ju nemuseli vidieť), a o zvyšku, o tom už môže špekulovať ktokoľvek iný.“

Ide o vyjadrenie herca Seana Gunna, ktoré poskytol portálu Screen Rant v rámci propagačnej akcie “I Love You 3 000”. Marvel vystrihol veľkú bojovú sekvenciu, ktorá sa mala odohrávať vo vzduchu, nad bojiskom, ktoré je centrom finále Avengers: Endgame. Podľa všetkého bola príliš mätúca a odvádzala pozornosť od hlavnej bitky, ktorá sa odohrávala dole na zemi.

Captain America si nebol istý, či dvihne Mjolnir

Na obrázku vyššie vidíte konceptový nákres Ryana Meinerdinga, ktorý, ako odhaľuje umelec, zobrazuje Captaina Americu a jeho neistotu, či dokáže dvihnúť Mjolnir. Vo filme sme však videli až to, ako kladivo letí späť do jeho ruky, čo bol nepochybne silnejší a prekvapujúcejší moment. Režiséri Russovci navyše potvrdili, že Steve Rogers vedel kladivo dvihnúť už počas udalostí filmu Avengers: Vek Ultrona.

Samotný nákres, aj keď nebol využitý pri produkcii Endgame, štúdio rozdávalo fanúšikom počas konferencie D23 v podobe plagátu. Aj keď ho teda pri nakrúcaní finálnej bitky tvorcovia nepoužili, umenie Meinerdinga si aspoň niektorí fanúšikovia mohli užiť.

Superhrdinovia a ich plánovanie útoku

Jedna z fotiek z pľacu, ktoré portál Screen Rant zhrnul vo videu, zobrazuje superhdinov, ktorí spolu preberajú plán boja. Moment mal trvať zhruba 3 minúty, pričom postavy by počas neho diskutovali, ako postupovať ďalej.

Tvorcovia nakoniec usúdili, že prerušiť kvôli nemu veľkolepú bojovú sekvenciu by nefungovalo. Takto scenárista Stephen McFeely vysvetlil, prečo scénu vystrihli:

“Nehodilo sa to tam… Keď máte pokope tak veľa ľudí, funguje to ako rozkúskovaný dialóg, kde každý hovorí len jednu vetu. [pôvodne: „…one line, one line, one line.”] A to neznie ako prirodzená konverzácia.“

Tony Stark a jeho dcéra

Už dávnejšie sme vás informovali, že z vyvrcholenia bitky vystrihli scénu s Morgan Stark, ktorú stvárňovala herečka Katherine Langford. Samotný Tony Stark ju mal vidieť tesne potom, ako luskol prstami – podobne ako Thanos po lusknutí vo filme Infinity War videl Gamoru.

Keďže tieto filmy zaobchádzajú s mágiou, zámerom bolo, že Tonyho budúca dcéra mu odpustila a nechala ho odísť v mieri. Bol to celkom silný nápad. Bolo to už však priveľa nápadov v príliš komplikovanom filme,” odhalil v podcaste Happy Sad Confused jeden z režisérov filmu.

Všetci vzdajú hold Iron Manovi

Portál USA TODAY Life na svojom Twitter účte zverejnil exkluzívne zábery, ktoré ukazujú scénu tesne po smrti Iron Mana. Ide o dosť možno najemotívnejší moment zo všetkých vymazaných scén. Navyše nám zábery odhalili, že Gamora z roku 2014 prežila finálnu bitku a tušíme tak, o čom bude film Strážcovia Galaxie 3.

Scéna nasledovala ihneď potom, čo vyhaslo srdce Tonyho Starka. Všetky charaktery, ktoré sa nachádzali na bojisku, si uctili hrdinský čin – lusknutie, ktorým Tony zabil Thanosa a jeho armádu. Polobohovia, mimozemšťania a neskutočne mocné bytosti pokľakli pred Iron Manom, obyčajným človekom, ktorý obetoval svoj život pre ostatných.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú