Veľká májová aktualizácia systému Windows 10 so sebou prináša aj jeden podivuhodný problém, ktorý má však triviálne riešenie. 

Občas sa stane niečo, čo sa nevyvíja podľa našich predstáv. Svoje by o tom vedeli povedať veľké technologické spoločnosti, kde aj drobná chyba môže spôsobiť veľké následky s nemalým dopadom pre používateľov. Pred problémom momentálne stojí aj spoločnosť Microsoft, ktorej používatelia hlásia problém s nadchádzajúcou májovou aktualizáciou – informuje The Verge.

Blokovanie aktualizácie na vybraných zariadeniach

Problém pri aktualizácií vzniká v prípade, ak je k počítaču pripojené nejaké externé úložné zariadenie. Môže to byť disk, USB kľúč či pamäťová karta. Ak sa v tomto prípade vykoná aktualizácia, tak počas nej sa môže jednotke priradiť iný oddiel.

Ak mal napríklad USB kľúč pred inštaláciou priradené písmeno D:, tak po nej to môže byť Z:. Bežný používateľ si to možno nevšimne, no pre veľké spoločnosti by to mohlo predstavovať problém. Navyše takáto zmena oddielu môže postihnúť aj interné disky.

Microsoft

Z tohto dôvodu Microsoft pozastavil aktualizáciu pre všetky zariadenia, ktoré majú pripojené nejaké externé médium. V takomto prípade sa používateľovi zjaví výstražná hláška, že aktualizáciu nie je možné nainštalovať – informuje Microsoft na svojom blogu. Riešenie je však veľmi jednoduché. Stačí odpojiť od počítača všetky externé zariadenia, aktualizáciu znovu spustiť a všetko bude fungovať tak ako má.

Prečítaj si tiež
Legendárna aplikácia z Windowsu ostáva medzi nami. Microsoft na ňu ešte nezanevrel

Zatiaľ však ani samotná aktualizácia nie je oficiálne dostupná pre všetkých používateľov. Vyriešenie tohto problému sa očakáva až v nasledujúcej aktualizácie a účastníci Insider programu budú mať riešenie dostupné od zostavy 18877. Zaujímavé je, že napriek miliónom testerov po celom svete, tak ani jednému z nich sa nepodarilo na tento problém prísť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú