Spoločnosť už dlhý čas ohlasovala, že používatelia Windowsu 10 sa majú pripraviť na odstránenie základného bitmapového editora. Tento program bol nedávno zaradený medzi tie, ktorým sa už vývojári príliš nevenujú, a tak mal z ponuky Windowsu nadobro zmiznúť. Dlhé varovania teraz vyšli navnivoč, pretože Microsoft znova ponechal Skicár aj v najnovšom Windowse 10, kde si ešte zrejme nejakú chvíľu pobudne.

Informácie odhalil na Twitteri aj Brandon LeBlanc, programový manažér pre Windows v Microsofte, ktorý prezradil, že Skicár nájdeme aj vo verzii systému 1903 a nateraz v ňom zotrvá. Pôvodným plánom spoločnosti bolo tento program odstrániť zo základnej ponuky priamo vo Windowse a presunúť ho do obchodu Microsoft Store, kde by si ho používatelia stiahli, informuje Mashable.

Zatiaľ však nie je jasné, prečo sa spoločnosť uchýlila k tomuto rozhodnutiu. Mnoho funkcií zo Skicára presunula do novšej aplikácie 3D Skicár, ktorý mal zrejme pôvodne nahradiť zastaralý 33-ročný grafický editor, informuje The Verge.

Zdroj: The Verge, Mashable

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú