Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť už dlhý čas ohlasovala, že používatelia Windowsu 10 sa majú pripraviť na odstránenie základného bitmapového editora. Tento program bol nedávno zaradený medzi tie, ktorým sa už vývojári príliš nevenujú, a tak mal z ponuky Windowsu nadobro zmiznúť. Dlhé varovania teraz vyšli navnivoč, pretože Microsoft znova ponechal Skicár aj v najnovšom Windowse 10, kde si ešte zrejme nejakú chvíľu pobudne.

Informácie odhalil na Twitteri aj Brandon LeBlanc, programový manažér pre Windows v Microsofte, ktorý prezradil, že Skicár nájdeme aj vo verzii systému 1903 a nateraz v ňom zotrvá. Pôvodným plánom spoločnosti bolo tento program odstrániť zo základnej ponuky priamo vo Windowse a presunúť ho do obchodu Microsoft Store, kde by si ho používatelia stiahli, informuje Mashable.

Zatiaľ však nie je jasné, prečo sa spoločnosť uchýlila k tomuto rozhodnutiu. Mnoho funkcií zo Skicára presunula do novšej aplikácie 3D Skicár, ktorý mal zrejme pôvodne nahradiť zastaralý 33-ročný grafický editor, informuje The Verge.

Zdroj: The Verge, Mashable

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú