Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rozšíriteľné úložisko sa už v mnohých smartfónoch stalo prežitkom a čoraz častejšie sa stretávame len so zabudovanou pamäťou bez podpory microSD kariet. Rovnaký krok využil pri svojich posledných vlajkových lodiach aj Huawei, ktorý ale zdá sa mení svoje rozhodnutie a do noviniek radu Mate predsa len vloží slot pre pamäťovú kartu. Konštrukcia Mate 20 a Mate 20 Pro by mala byť podľa nových informácií vybavená slotom pre rozšírenie vstavanej pamäte prostredníctvom novej nanoSD karty.

Do oficiálneho predstavenia nových Top modelov od tohto čínskeho giganta ostáva len pár dní. Už teraz sa však rozhodne môžeme tešiť na jedny z najlepších smartfónov tohto roka. Tie ponúknu nielen vylepšený dizajn, ale aj špičkovú výbavu, ktorou budú chcieť ohroziť svojich rivalov z dielne Apple. Huawei totiž tvrdí, že jeho Kirin 980 vyrobený 7 nm procesom je lepší ako konkurenčný čip A12 Bionic produkovaný rovnakou 7 nm technológiou.

Huawei príde s novým typom pamäťových kariet

Výsledok tohto súboja ukážu až reálne testy, kde sa odhalí plný potenciál modelov Mate 20 a Mate 20 Pro. Obe novinky budú dostupné v niekoľkých výkonových a pamäťových verziách. Práve vstavanú pamäť v P20 a P20 Pro si doteraz používateľ nemohol rozšíriť cez externú microSD kartu, no na tento problém prinesú riešenie pripravované novinky spoločnosti. Huawei mal totiž vyvinúť ešte menšie pamäťové karty, ktoré by sa svojou veľkosťou vyrovnali nanoSIM kartám, pričom budú využívať protokol Emmc 4.5. Ten im zabezpečí rýchlosť čítania dát až 90 MB za sekundu.

Zobraziť celú galériu (0)
Pocket-lint/Twitter

Nenechaj si ujsť
Nová nádielka únikov o Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro: Ohromné skóre v Antutu, no aj jedinečné usporiadanie fotoaparátu

Za toto inovatívne riešenie pre rozšírenie pamäte si však zákazník vo výsledku priplatí. Ako každá nová technológia, aj nanoSD karta príde s vyššou cenovkou. V Európe by mala 128 GB verzia stáť približne 50 €. Za štandardnú microSD kartu od Samsungu, alebo spoločnosti SanDisk, s rovnakou pamäťou pritom aktuálne zaplatíme v priemere 35 €.

Ceny opäť porastú

Očakáva sa, že výsledné ceny budú v porovnaní s minuloročnými modelmi radu Mate ešte vyššie. Už základná verzia Huawei Mate 20 Pro so 6 GB RAM a 128 GB ROM by totiž mohla stáť až 1 025 €. Aj tento gigant medzi výrobcami smartfónov sa tak zrejme pridá k ostatným, ktorí zvýšili ceny svojich modelov na 4-ciferné sumy. Viac detailov o týchto novinkách sa však dozvieme už o 16. októbra v Londýne počas ich premiéry.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú