Len pred pár dňami spoločnosť Xiaomi predstavila popri veľkom množstve noviniek aj novú nadstavbu ich operačného systému. Uzavreté beta testovanie bolo spustené už 1. júna. Kedy a na ktoré zariadenie si ho bude môcť stiahnuť aj široká verejnosť, sa dozvieš v článku. miui 10 aktualizacia

Na začiatok je nutné podotknúť, že všetky tieto informácie sa týkajú čínskej verzie systému. O globálnej verzii zatiaľ žiadne informácie Xiaomi neposkytlo. Vypustenie globálnej verzie by však nemalo byť príliš ďaleko. Nakoľko však známa česko-slovenská ROM od Miuios.cz vychádza práve z čínskej verzie MIUI, tešiť sa môžeme na rovnaký dátum vydania.

Vlajkové modely, ale aj séria Redmi

Do uzavretej bety sú zaradené nasledujúce zariadenia: Mi 8, Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi MIX, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2, Redmi Note 5. Otvorené beta testovanie by následne malo byť spustené niekedy v druhej polovici júna. Do otvorenej bety budú mať prístup majitelia vyššie spomenutých smartfónov.

Ak však máš trocha staršie zariadenie, nezúfaj. V druhej polovici júla bude spustená druhá vlna verejného testovania. Najnovšiu ROMku si tak budú môcť nainštalovať majitelia týchto Xiaomi smartfónov: Mi Note 3, Mi 5X, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus,Mi 4, Mi 4c, Mi 4S, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/Redmi 3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4 Qualcomm/Redmi Note 4X, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 3 Qualcomm.

Ak by si sa rozhodol siahnuť po tejto čínskej beta verzii MIUI 10, nezabudni si zálohovať všetky dôležité dáta z tvojho smartfónu. Predsa len sa jedná o nefinálnu verziu, ktorá by ti mohla zbytočne narobiť problémy.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú