Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Z času na čas sa objaví špeciálna verzia vlajkovej lode niektorého z výrobcov, ktorá prináša originálny dizajn a poriadne mastnú cenovku. V niektorých prípadoch ide o dielo samotných výrobcov, inokedy ich predstavia firmy, ktoré sa špecializujú na vytváranie podobných zariadení.

Jednou z takýchto spoločnosti je aj Caviar, ktorá sa špecializuje na unikátne dizajny smartfónov a príslušenstva, pričom sa nehanbí za ne vypýtať aj poriadne vysoké sumy. Jej najnovším počinom je limitovaná edícia iPhone X Tesla, ktorá má v sebe zabudovanú solárnu batériu.

Prvý kus poputuje priamo Elonovi Muskovi

Súčasťou smartfónu je špeciálny obal, ktorý obsahuje solárny panel, prostredníctvom ktorého sa dokáže smartfón dobíjať. Absorbuje ako klasické slnečné svetlo, tak aj to umelé z lampy. Vďaka tomu však stúpla aj celková hrúbka zariadenia z pôvodných 7,7 mm na 16,2 mm. Dostupné je však aj klasické dobíjanie prostredníctvom sieťovej nabíjačky.

Spoločnosť tvrdí, že sa inšpirovala Nikola Teslou, Steve Jobsom a Elonom Muskom. Práve títo ľudia sa patria medzi najväčších vyzionárov akí tu kedy boli. Pôvodný zámer bolo vytvoriť 99 kusov, avšak záujem značne prevýšil ponuku, a tak sa spoločnosť rozhodla tento počet navýšiť až na 999 kusov.

Vyrobené na Zemi

Každý kus bude mať na svojom boku vygravírované sérové číslo, čím sa tak stáva každý z nich originálnym. Na opačnej strane bude vyrytý nápis Made on Earth by Humans (vyrobené na Zemi ľuďmi). Je to odkaz na ten istý nápis, aký nechal Elon Musk vytlačiť na palubnú dosku Tesly Roadster, ktorá bola vyslaná do vesmíru raketou Falcon Heavy,

Aj preto prvý kus poputuje priamo Elonovi Muskovi. Ak by si mal o podobný kúsok záujem aj ty, budeš naň potrebovať poriadny balík peňazí. Verzia so 64 GB vnútornou pamäťou ťa vyjde na 284 000 rublov, čo je takmer 3900 €. Verzia s 256 GB úložiskom stojí dokonca až 4100 €.

K tejto cene však treba pripočítať ešte náklady spojené s colným konaním (clo + daň). Doprava je v tomto prípade zadarmo, čo je však pri takejto cenovke irelevantné. Poteší však skvelé balenie, na ktorom si výrobca dal skutočne záležať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú