Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Včera sme ťa informovali o tom, že procesory od Intelu trpia veľmi závažnou bezpečnostnou chybou. Ohrozené pritom boli všetky operačné systémy – Windows, macOS aj Linux. Netrvalo dlho a začali prichádzať prvé aktualizácie s opravou.

V tejto chvíli by už všetci používatelia Windows 10 mali zaznamenať príchod aktualizácie s označením KB4056892, ktorá opravuje viacero závažných chýb. Aj keď bola pôvodne plánovaná až na budúci utorok, závažnosť celej veci ju výrazne popohnala.

Aj ostatné systémy

Podľa správ používatelia MacOS aktulizáciu už dostali, ako aj Linux a jeho ďalšie distribúcie. Je tu však zlá správa pre používateľov starších verzií systému Windows. Pre Windows 7 a Windows 8 príde aktualizácia až v priebehu budúceho týždňa. Ohľadom zníženia výkonu po aktualizácií sa spoločnosť Intel vyjadrila, že vplyvy na výkon sú závislé od zaťaženia. Pre priemerného používateľa by nemali byť významné a časom budú zmiernené.

Nenechaj si ujsť!
Procesory od Intelu trpia vážnou bezpečnostnou chybou. Oprava môže počítače spomaliť až o 30 %

Spoločnosť Microsoft vo svojom vyhlásení upokojila všetkých zákazníkov, že doposiaľ neboli zaznamenané žiadne informácie o tom, žeby táto chyba bola zneužitá. Tiež nebola zverejnená presná charakteristika chyby, aby ju útočníci len tak ľahko neobjavili.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú