Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sony po stránke dizajnu svojich zariadení takpovediac zaspalo dobu. Už budúci rok by sa to však malo zmeniť predstavením prvého bezrámikového smartfónu.

Zdrojom tejto informácií je stránka Vortex.ge, podľa ktorej spoločnosť Sony budúci rok predstaví dvojicu smartfónov, ktoré prídu s bezrámikovým displejom. Zároveň zverejnila aj sériu obrázkov, pričom tvrdí, že sa jedná o oficiálne fotografie vychádzajúce z konceptov samotnej spoločnosti. Tým by sa tak uzavrel pomyselný kruh, nakoľko japonský gigant bol posledným z popredných výrobcov, ktorí podobné zariadenie nemali vo svojej ponuke.

Medzi prvými na svete

O tom, že Sony patrí aj medzi veľkých inovátorov, niet najmenších pochýb. Či už to bola Xperia Z5 Premium, ktorá ako prvá prišla so 4K displejom, alebo najnovšia vlajková loď Xperia XZ Premium, ktorá dokáže natáčať spomalené videá pri 960 fps. Exkluzívnosť by si mala zachovať aj v tomto prípade. Nepotvrdené správy totiž hovoria o tom, že nová vlajková loď bude jedna z prvých, ktorá ponúkne snímač odtlačkov prstov zabudovaný v displeji.

Sony vlajková loď 2018
Zobraziť celú galériu (3)
Ilustračný obrázok/Sony

Okrem toho sa očakáva aj 4K displej s uhlopriečkou 5,5″, 6 GB pamäť RAM, stereo reproduktory či najnovší procesor Snapdragon 845. No vďaka menším rámikom sa zmenšia aj celkové rozmery zariadenia. Druhé zariadenie, ktoré má byť predstavené, má mať takisto stereo reproduktory, duálny fotoaparát, avšak snímač odtlačkov prstov sa bude nachádzať na zadnej strane.

Nenechaj si ujsť!
Na toto čaká každý fanúšik Sony. Sú tu prvé informácie o bezrámikovej vlajkovej lodi

Aj keď sa nejedná o potvrdené informácie, pravdou je, že ak si Sony chce naďalej udržať fanúšikov, musí konkurenciu dorovnať, minimálne čo sa dizajnu týka. Zbytočné veľké a nevyužité rámiky na vrchnej a spodnej strane displeja vyčítajú výrobcovi už aj skalní fanúšikovia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú