Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zaklínač (3. séria)

Kedy: leto 2023

Kde: Netflix

Z najočakávanejšej fantasy premiéry roka sa zároveň stala jedna z najobávanejších. Známe poľskú fantasy značku v rukách Netflixu v posledných mesiacoch sprevádza silná kontroverzia a množstvo fanúšikov už nad Zaklínačom začína lámať palicu.

Tretia séria ikonickej fantasy predstaví predovšetkým udalosti z knihy Čas opovrhnutia, kde sa schyľuje k veľkej vojne s Nilfgaardom, zrade Ciri aj prevrate v ráde čarodejov. Tvorcovia majú k dispozícii množstvo skvelého materiálu, Netflix sa však zdá byť nepoučiteľný a aj tentokrát autori divákov pripravujú na odklon od predlohy.

Zmena smerovania deja a vymýšľanie vlastných dejových liniek v predchádzajúcej dvojici sérií pritom boli hlavným dôvodom odchodu Henryho Cavilla, hlavnej hereckej hviezdy seriálu, ktorého v 4. a 5. sezóne nahradí herec austrálsky herec Liam Hemsworth, brat slávnejšieho Chrisa Hemswortha alias Thora.

Netflix sa teda môže pripraviť na silnú toxicitu od fanúšikov, predovšetkým po totálnom fiasku s nedávnym spin-offom Witcher: Blood Origin, ktorý sa stal jedným z najhoršie hodnotených seriálov v histórii služby.

TMDB

Damsel

Kedy: 2024

Kde: Netflix

Hviezda Stranger Things a filmovej série Enola Holmes Millie Bobby Brown pokračuje v úspešnej spolupráci s Netflixom a spoločne predstavia celovečerný fantasy film Damsel. S rozpočtom 60 až 70 miliónov pre Netflix ide o jednu z ambicióznejších noviniek, produkciu však s veľkou pravdepodobnosťou sprevádzajú ťažkosti, keďže film bol namiesto októbrovej premiéry posunutý až na budúci rok.

V centre príbehu bude stáť princezná Elodie, ktorá je napriek svojej nevôli navlečená do manželstva s krutým princom Henrym, vďaka čomu zabráni vojne medzi dvoma kráľovstvami. Krátko po sobáši Elodie zisťuje, že v skutočnosti slúži len ako skladačka v starovekom rituáli a potrava pre draka, hlavná hrdinka sa preto musí monštru sama postaviť.

O réžiu novinky sa stará na Oscara nominovaný Juan Carlos Fresnadillo (28 týždňov po tom), scenár k filmu napíše Dan Mazeau, ktorý sa naposledy postaral o (pod)priemerný Hnev titánov. Očakávania od novej fantasy preto radšej držíme na uzde.

Netflix
Magic: The Gathering

Kedy: 2023

Kde: Netflix

Netflix sa tento rok pokúsi napodobniť obrovský úspech excelentného anime počinu Arcane, ktorý patrí k vôbec najlepším (nielen) animovaným seriálom z jeho produkcie.

Predlohou pripravovanej novinky Magic: The Gathering je svetoznáma zberateľská kartová hra, na ktorej postaví aj rovnomenný anime seriál. Bude sa v ňom inšpirovať predstaveným svetom aj zavedenými pravidlami, tvorcovia však avizujú, že uvedú celkom nové príbehy obľúbených hrdinov.

Hlavnou postavou bude Gideon Jura, zručný bojovník ovládajúci mágiu, očakáva sa aj prítomnosť ďalších obľúbených stálic ako Chandry a Lilliany, aj keď na potvrdenie si musíme počkať. Tvorcovia sľubujú temný príbeh postavený na silných charakteroch, v ktorom nebude chýbať hromada mágie a majestátne scenérie.

Netflix pôvodne s vydaním mieril na minulý rok, odvtedy je o projekte ticho. Screenrant však informuje, že na fantasy novinke sa naďalej pracuje, s vysokou pravdepodobnosťou preto Magic: The Gathering môžeme očakávať tento rok.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú