Time Bandits

Kedy: 2023

Kde: Apple TV+

Oživovanie starých fantasy titulov pokračuje a po minuloročnom seriáli Willov od Disney+ sa televízneho spracovania dočká aj ďalší dobový film – Zlodeji času z roku 1981. Za pripravovaný projekt sa postaví Apple a postará sa oň hviezdy režisér Taika Waititi, tvorcu posledného Thora či oscarovej snímky Králiček Jojo.

Príbeh fantasy sleduje malého chlapca Kevina, ktorý stretne skupinu trpaslíkov, zlodejov a cestovateľov v čase. Kevin sa stáva súčasťou zlodejskej bandy a spoločne so svojimi spoločníkmi zažíva dobrodružstvo svojho života v časoch Napoleona či Trójskych vojen. Po krku ale skupine zlodejov ide Zlo, ktoré má zálusk na mapu cestovania v čase v rukách trpaslíkov.

Apple chcel do jednej z vedúcich úloh dosadiť Petera Dinklagea z megahitu Hra o tróny, účasť herca v seriáli však zatiaľ potvrdená nebola. Isté je, že v seriáli uvidíme Lisu Kudrow alias Phoeby zo sitkomovej klasiky Priatelia. Seriál sa ponesie vo výrazne humornom duchu, účasť Taiku Waititiho je preto dobrou správou. Apple však o svojej novinke zatiaľ príliš nehovorí, je preto možné, že premiéra sa oproti plánovanému 2023 posunie až na budúci rok.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Kedy: 12. apríl 2024

Kde: kino / neskôr HBO Max

Fantasy univerzum Pán prsteňov z pera J.R.R. Tolkiena opäť ožije televíznych obrazovkách, tentokrát vďaka spolupráci štúdií New Line Cinema a Warner Bros. Animation. Nový film bude animovaným prídavkom do série a pôjde o prequel k obľúbenej filmovej trilógii Petera Jacksona.

Dej sa bude odohrávať 183 rokov pred udalosťami Pán prsteňov: Dve veže a zameria sa na kráľa Rohanu, Helma Hammerhanda, podľa ktorého dostala meno aj nepreniknuteľná pevnosť Helmov žľab.

Hlavnú postavu nahovorí známy herec a hviezda seriálu Boj o moc, Brian Cox, hlas ďalšej ústrednej postave prepožičia Miranda Otto, ktorá vo filmovej trilógii stvárnila postavu Éowyn. Fanúšikovia, ktorým sa animované spracovanie nepáči, nebudú smútiť dlho. Pán prsteňov totiž po trilógii Petera Jacksona a Hobitovi dostane aj ďalšie celovečerné hrané filmy.

TMDB

God of War

Kedy: 2024/2025

Kde: Prime Video

Jedna z najpredávanejších herných značiek súčasnosti mieri na televízne obrazovky a bitku o mimoriadne lukratívne vysielacie práva vyhral Amazon. Príbeh sleduje Krata, nemilosrdného generála spartskej armády, ktorý pod vplyvom udelenej božskej moci vyvraždí svoju rodinu a vydáva sa na cestu krvavej pomsty.

Séria sa delí na dve hlavné časti – grécku, v ktorej Kratos zlikviduje celý Olymp, a neskoršiu nórsku, ktorá pre hernú sériu znamenala reštart a predstavuje starnúceho Krata na dobrodružstve so svojím synom Atreom vo svete severskej mytológie. Nový seriál sa bude sústreďovať práve na nórsku časť, ktorá bude sledovať nebezpečnú cestu ústrednej dvojice naprieč Midgardom.

Kratos sa v spoločnosti svojho mladého potomka vydá splniť posledné prianie svojej zosnulej manželky, ktorým je rozstrúsenie jej popola z najvyššieho vrcholu v krajine. Počas výpravy dvojica narazí na mýtické príšery i nepriateľských nórskych bohov a buduje si medzi sebou čoraz silnejšie puto.

O titulnú úlohu je vďaka popularite hernej predlohy obrovský záujem, v súvislosti s predstaviteľom Krata sa skloňujú mená ako Dave Bautista či Dwayne Johnson. V súvislosti so seriálom však zatiaľ nebol oznámený žiadny vedúci herec.

Nový seriál v úlohe showrunnera zastreší Rafe Judkins, ktorý sa pre Amazon postaral aj o fantasy sériu Wheel of Time. Tá síce na Prime Video zaznamenala vysokú divácku sledovanosť, s kvalitami už to však bolo horšie. Angažovanie Judkinsa preto fanúšikovia prijali rozporuplne.

FonTech / Sony

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú