Paul Ritter svet opustil v pondelok 5. apríla pre pokročilé štádium nádoru mozgu, potvrdil to jeho agent pre The Guardian. Vďaka dielam, ktorých bol počas svojho života súčasťou, si ho bude môcť svet pripomenúť kedykoľvek.

Černobyľ a Anatoly Ďatlov

„S veľkým zármutkom môžeme potvrdiť, že Paul Ritter včera zomrel,“ uviedol jeho agent. „Zomrel v pokoji doma s manželkou Polly a synmi Frankom a Noahom po svojom boku.“ Mal 54 rokov, no trpel mozgovým nádorom. „Paul bol mimoriadne talentovaný herec, ktorý s nesmiernymi zručnosťami hral na javisku a obrazovke obrovské množstvo rolí. Bol prudko inteligentný, láskavý a veľmi zábavný. Bude nám veľmi chýbať.“

Jedným z posledných seriálov, v ktorom si Ritter zahral, bol geniálne hodnotený Černobyľ, kde stvárnil Anatolyho Ďatlova. Dej drámy sa točí okolo černobyľskej katastrofy z roku 1986. Jedným z diel, ktoré Rittera vo svete preslávili, bola situačná komédia Friday Night Dinner, no okrem nej ho však nájdeš aj vo filme Harry Potter a polovičný princ. Počas svojho života stvárnil 49 charakterov vo filmoch a seriáloch rôznych žánrov i kvantity. 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú