Svet sa navždy rozlúčil s jedným zo spoluzakladateľov technologického giganta ESET, vo veku 69 rokov totiž zomrel Rudolf Hrubý. O správe informuje HokejPortál.sk na základe neoficiálnych informácií od interných zdrojov hokejového tímu HC Slovan Bratislava, ktorého majiteľom bol práve Hrubý.

Rudolf Hrubý, tretí zo zakladateľov ESETu a dlhoročný finančný riaditeľ firmy, bol pôvodne teoretickým kybernetikom, píše Forbes, ktorý jeho majetok odhaduje na 750 miliónov. Okrem hokeja bol Rudolf Hrubý známy aj ako podporovateľ atletiky a automobilových pretekov. V roku 2020 sa stal spolumajiteľom okruhu Slovakia Ring.

Zároveň mal podiel v projekte vodíkového autobusu, ktorý predstavil technologický startup Mobility-Innovations Production, o ktorom sme informovali v samostatnom článku. Mimo oblasti ESETu bol pred nástupom do Slovana aj spolumajiteľom bratislavského Hotela Carlton spolu s ďalším spolumajiteľom ESETu Marošom Grundom. Hrubý bol aktívny v rôznych oblastiach a prejavil záujem o rozvoj nielen v oblasti športu, ale aj v technologických a hotelových projektoch.

TASR - Pavel Neubauer

ESET sa však od Hrubého minulý rok oficiálne dištancoval po tom, ako porušil etický kódex spoločnosti a prispieval na politickú kampaň, infomoval v danom období Denník N. Médiá ho v tom čase taktiež označili za oligarchu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú