Martin Mull, komik, hudobník a herec, ktorý začal svoju kariéru v 70. rokoch, zomrel vo štvrtok vo veku 80 rokov. O jeho úmrtí informovala na Instagrame jeho dcéra Maggie.

Mull začínal v šoubiznise ako hudobný komik, vystupujúci satirickými a humornými piesňami. Okrem toho sa venoval aj filmovej hudbe, za ktorú bol aj nominovaný na cenu Grammy.

Do seriálového a filmového sveta prvýkrát nazrel v roku 1974, keď dostal svoju prvú veľkú úlohu v televíznom programe „Mary Hartman, Mary Hartman“.

Jeho komediálny a satirický talent si postupne všimlo viacero významných produkčných spoločností a štúdií a počas kariéry účinkoval v približne 60 televíznych seriálov a viac ako 40 filmoch.

Slovenskí diváci si ho budú najviac pamätať z účinkovania v populárnych seriáloch ako Dva a pol chlapa, Sabrina mladá čarodejnica, Roseanne či filmoch Sám doma a bohatý alebo vianočnej komédii Všade samé zvončeky.

Mull bol v roku 2016 nominovaný aj na cenu Emmy za svoju úlohu politického poradcu Boba Bradleyho v oceňovanom seriáli Viceprezidentka z produkcie HBO.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú