Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aplikácia Android Auto je pre mnohých majiteľov Android smartfónov dobre známym pomocníkom pre prístup k systému počas jazdy v aute. Google však najnovšie túto aplikáciu „zabije“ a nahradí ju módom vo svojom Asistentovi, informuje Engadget.

Len niekoľko mesiacov po tom, čo Google priniesol podporu pre systém Android Auto aj na Slovensko, plánuje z virtuálneho Obchodu Play odstrániť rovnomennú aplikáciu, ktorú nahradí Režimom jazdy v Asistentovi Google. Aplikácia bola alternatívou pre vodičov, ktorých autá systém Android Auto nepodporovali, aby aj oni mohli počas jazdy pristupovať navigácii alebo streamom.

Google

Spoločnosť však začala pracovať na Režime jazdy v Asistentovi Google, ktorý aplikáciu Android Auto čoskoro nahradí. Pre samotný systém Android Auto v podporovaných vozidlách sa nič nemení, Google nahradí iba aplikáciu Android Auto jazdným režimom vo svojom Asistentovi. Stane sa tak už po vydaní nového Androidu 12.

Z Obchodu Play tak mizne spomenutá aplikácia, ktorá potom nebude dostupná. Používatelia, ktorí ale svoj smartfón neaktualizujú na najnovšiu verziu Androidu 12, by mali mať aj naďalej možnosť využiť nainštalovanú aplikáciu Android Auto.

Zdroj: Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú