Netflix nemá za sebou najlepšie obdobie. Na druhej strane, konkurencia v podobe HBO rastie doslova raketovým tempom aj napriek tomu, že jej najskloňovanejšia divízia, HBO Max, nie je ani zďaleka tak rozšírená, ako by fanúšikovia chceli.

Na kvartálne výsledky HBO upozorňuje Filmtoro, ktoré má pre nás aj nemilú správu. HBO totiž vedľa svojich nesmierne úspešných kvartálnych výsledkov spomenulo, kedy expanduje na ďalšie trhy. Rozširovanie do Európy sa zatiaľ odďaľuje na 2022.

Warner Media

HBO, HBO GO a HBO Max malo ku koncu júna predplatené kombinovane 67,5 milióna domácností, čo tvorí medziročný nárast až 12 miliónov predplatiteľov. Ako naznačujeme vyššie, jedným zo strategickejších rozhodnutí bola expanzia do Latinskej Ameriky koncom mája, kde služba investovala všetky svoje strategické prostriedky.

Aj vďaka nej sa očakáva, že do konca roka počet predplatiteľov pretne hranicu 73 miliónov. V USA, teda krajine, kde je služba dostupná už vyše roka, má HBO Max 47 miliónov fanúšikov.

Kedy teda príde HBO Max na Slovensko?

Ešte prednedávnom sme čakali, že obrazovo a zvukovo najkvalitnejšia služba dorazí na Slovensko túto jeseň alebo najneskôr v zime. Ako ale naznačilo HBO vo výročnej správe, expanzia sa odkladá na začiatok budúceho roka.

Dôvodom má byť podľa všetkého technická pripravenosť v podobe dostatku lokálneho obsahu, respektíve aspoň veľkej miery lokalizácie. Vieme, že HBO je k Slovákom v posledných mesiacoch prívetivé a titulky a často aj dabing pridáva podstatne frekventovanejšie, ako kedykoľvek predtým.

Práve tieto náznaky hlásili, že HBO Max to stihne ešte tento rok. Vzhľadom na to, že česká pobočka odsun na rok 2022 pre Filmtoro už potvrdila, neexistuje dôvod, aby sme dostupnosť na Slovensku získali skôr.

Zdroje: Filmtoro, The Hollywood Reporter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú