Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Za víťazný návrh nového loga Agentúry Európskej únie pre vesmírny program (EUSPA) môže výherca získať 15-tisíc eur. Informuje o tom zastúpenie Európskej komisie na Slovensku na sociálnej sieti. Do súťaže je možné sa zapojiť do 14. augusta.

Úradujúci výkonný riaditeľ Agentúry pre európsky globálny navigačný satelitný systém (GNSS) Pascal Claudel povedal, že za rozhodnutím vyberať spomedzi Európanov je aj to, že sa chcú spoliehať na kreativitu starého kontinentu. Touto súťažou chcú tiež európskym dizajnérom dať príležitosť stať sa súčasťou budúcnosti EUSPA a pomôcť im obohatiť portfólio o logo, ktoré bude „referenčným bodom“ ich kariéry. „Hľadáme umelcov, ktorí si vytvoria silnú vizuálnu identitu, ktorá pomôže tejto agentúre vyniknúť v ére digitálneho prerušenia,“ dodal Claudel.

Logá vyhodnotí porota, ktorá posúdi zrozumiteľnosť loga, jeho originalitu a grafické znázornenie. Následne vyberie päť víťazných dizajnérskych projektov. Ich autorov vyzvú, aby s GNSS uzavreli dohodu o poskytovaní služieb tak, aby sa agentúra stala majiteľom loga. Výherca si prevezme odmenu až 15-tisíc eur a okrem nich bude mať prospech z propagácie a mediálneho pokrytia.

Bližšie informácie sú dostupné na tejto webstránke. Agentúra GNSS, ktorej transformovanie na EUSPA navrhla a schválila Európska komisia, sídli v Prahe. Prevádzkuje napríklad satelitný systém Galileo, ktorý je alternatívou amerického systému GPS.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú