Segment streamovacích služieb zažíva turbulentné obdobie. Veľké upratovanie sa momentálne nedeje len v tábore Netflixu, ale tiež v novovzniknutej spoločnosti Warner Bros. Discovery, pod ktorú spadá aj streamovacia platforma HBO Max.

Jej predplatitelia sa možno nepotešia správe, že služba po dvoch sériách zrušila sci-fi seriál Raised by Wolves, informuje Deadline. Dôvody síce spoločnosť nespresňuje, nie je však ťažké domyslieť si, že nedávno odvysielaná druhá sezóna nenaplnila očakávania.

V centre príbehu stojí dvojica androidov – Matka a Otec, ktorí sú poverení výchovou ľudských detí na odľahlej planéte Kepler 22-b. Už tak ťažké prežívanie jedných z posledných ľudských potomkov naruší náboženská skupina Mithraicov, čím sa spúšťa smršť dramatických udalostí popreletaných filozofickými úvahami.

TMDB

Z najsledovanejšieho titulu až po zrušenie

Seriál v rámci HBO Max štartoval v septembri 2020 a hneď po premiére sa stal veľkým hitom. Záujem o Raised by Wolves bol nakoniec tak enormný, že novinka sa na jeseň 2020 stala vôbec najsledovanejším seriálom HBO Max. Výrazne k tomu dopomohlo aj meno sci-fi veterána Ridleyho Scotta, ktorý sa na vzniku seriálu vo veľkom podpísal.

Druhá séria v rámci služby štartovala začiatkom tohto roka, úspech svojho predchodcu však zopakovať nedokázala a o seriáli sa medzi divákmi hovorilo len veľmi málo.

HBO sa na základe slabého diváckeho záujmu teraz rozhodlo od projektu upustiť, a to aj napriek tomu, že Raised by Wolves bol pôvodne plánovaný na päť sérií a množstvo príbehových otázok zostalo nezodpovedaných.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú