Elon Musk si na mikroblogovacej sociálnej sieti Twitter, ktorú nedávno odkúpil, zmenil svoje používateľské meno na Mr. Tweet. Ako vysvetľuje Business Insidier, dôvodom je chyba advokáta, ktorý ho tak omylom nazval počas súdneho procesu s akcionármi spoločnosti Tesla.

Výstižná prezývka

Muskovi sa chyba zapáčila a poznamenal, že je táto prezývka celkom výstižná a rozhodol sa preto, že ju bude používať aj na Twitteri. Tweet totiž označuje príspevok na Twitteri, ktorých má Musk neúrekom a prispieva prakticky neustále už niekoľko rokov.

Niektoré z jeho tweetov ho dokonca dostali aj do vážnych problémov, ako napríklad keď prostredníctvom tejto siete vyhlásil, že sprivatizuje Teslu a má zaobstarané financovanie pre takýto proces. To sa neskôr ukázalo ako nepravda a na Muska sa pozreli úrady bližšie kvôli podozreniu z cieleného ovplyvňovania trhu.

Pod paľbu sa Musk dostal kvôli Twitteru aj keď sa rozhodol sieť odkúpiť a kritike čelí dodnes. Primárnym dôvodom pritom nie sú zmeny samotnej siete, ale skôr rôzne politicky orientované príspevky a komentáre.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú