Kovový monolit, ktorý sa poprvýkrát objavil v Utahu, pobláznil celý svet. Po tom, čo z tamojšej divočiny nečakane zmizol, sa tento kovový monument objavil v Rumunsku, no po pár dňoch sa stratil aj z tohto miesta. Teraz sa znova objavuje na opačnej strane planéty, konkrétne v slnečnej Kalifornii, informuje DailyMail.

Turisti objavili kovový stĺp na vrchole hory Pine v Kalifornii a aj v tomto prípade platí, že doposiaľ nevedno, kto ho tam umiestnil. Oproti monolitu, ktorý sa objavil v Utahu, však má kalifornská verzia mierne odlišnosti.

Kovový monument už nie je pevne zasadený do zeme, ako tomu bolo v predchádzajúcich prípadoch. Jeho váhu odhadujú na 90 kg a výšku na viac ako 3 metre. Ako píše portál Cnet, podľa miestnych správ sa tento monolit objavil na vrchole hory v stredu ráno.

Uvidíme, ako dlho sa monument „ohreje“ na tomto mieste. Stále je otázne, kto je za stavbu zodpovedný. Taktiež nie je isté, či jednotlivé udalosti z rôznych krajín spolu nejako súvisia, alebo či sa jedná iba o umelé nafukovanie senzácie rôznymi nezávislými umelcami či nadšencami tohto fenoménu.

Zdroj: DailyMail, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú