Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Je len otázkou času, kedy sa rýchlosť bezdrôtového nabíjania smartfónov či techniky všeobecne vyrovná klasickému káblovému nabíjaniu. Spoločnosť Xiaomi však v tomto smere zrejme prinesie revolúciu už čoskoro. Na internete sa objavilo video, na ktorom sa bezdrôtovo nabil smartfón Xiaomi Mi 10 Pro za rekordných 40 minút.

Video sa objavilo na YouTube Xiaomishka a zachytáva proces nabíjania novinky nedávno predstaveného Mi 10 Pro. Ten je osadený pomerne veľkou, 4000 mAh batériou, čo určite treba zohľadniť aj pri výslednom čase.

Na nabíjanie bola použitá nová technológia spoločnosti s názvom MI-FC flash charging, ktorá pri rýchlom bezdrôtovom nabíjaní negeneruje žiadne teplo. Touto technológiou vybavili svoju novú, 40 W bezdrôtovú nabíjačku, ktorá dokázala nabiť smartfón Mi 10 Pro z 0 % batérie na 100 % za neuveriteľných 40 minút.

Po 20 minútach nabíjania dosahovala kapacita batérie 57 %. V porovnaní s konceptom od Vivo, ktorého nabíjačka dosahuje výkon 60W, je technológia od Xiaomi efektívnejšia. Koncept od Vivo dokázal nabiť 2000 mAh batériu za 20 minút, píše Xiaomishka v popise videa. Ako poznamenal tento používateľ na svojom Twitteri, nová technológia by sa mohla dočkať masovej produkcie pri predstavení novej generácie smartfónov zo série Mi MIX.

Zdroj: Youtube, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú