Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Technológia reverzného nabíjania tu s nami už nejaký ten piatok je, no niektoré veľké spoločnosti, medzi ktoré patrí aj Xiaomi, jej zatiaľ nevenovali veľkú pozornosť. To sa však ale zrejme čoskoro zmení, nakoľko portál 91mobiles prišiel s informáciou, že si Xiaomi dalo patentovať novú technológiu, ktorá umožní takýto typ nabíjania.

Ak však čakáš, že sa bude jednať o podobný spôsob nabíjania, ako napríklad pri smartfóne Huawei Mate 20 Pro, kde debutovala, si na omyle. Reverzné nabíjanie od Xiaomi nebude fungovať tak, že „nabíjačka“ bude schovaná v tele zariadenia a ty si tak budeš môcť nabíjať svoju techniku jednoduchým položením slúchadiel či hodiniek na smartfón.

Xiaomi to celé zobralo z inej strany a my si nie sme úplne istí, či je to práve najšťastnejšie riešenie. Spoločnosť si totižto patentovala „druh príslušenstva“, ktoré má reprezentovať obal na telefón, na ktorom bude umiestnený držiak pre bezdrôtové slúchadlá.

Po vložení slúchadiel do tohto držiaku sa začnú nabíjať podobne, akoby boli umiestnené v bežnom nabíjacom obale, píše Gizchina. Kedy a či vôbec tento produkt od Xiaomi uvidíme, zatiaľ jasné nie je.

Zdroj: 91mobiles, Gizchina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú