Čínske Xiaomi doteraz ponúka používateľom možnosť zapojiť sa do beta testovania vyvíjanej nadstavby MIUI a vyskúšať si tak nové funkcie skôr ako ostatní. Kvôli zlepšeniu situácie a svojmu rastu však čoskoro učiní zásadné rozhodnutie, informuje fórum XDA-Developers. Beta testovanie MIUI pre verejnosť bude dostupné už len pár dní a potom ho Xiaomi nadobro zastaví.

Tento gigant umožnil používateľom jeho smartfónov zapojiť sa do predbežného testovania nadstavby MIUI, pričom ponúkal 2 varianty testov. Uzavretého beta testu sa môžu zúčastniť len vývojári, no k dispozícii bolo aj verejné beta testovanie, ktoré však už nemá pre Xiaomi veľký význam. Mnoho ľudí používa túto stabilnejšiu ROM na dennej báze a nedáva spoločnosti žiadnu spätnú odozvu.

Spoločnosť preto plánuje obmedziť beta testovanie pre všetky svoje smartfóny, ktorých je naozaj neúrekom. Od 1. júla tak zastaví verejné beta testy a prípravy v nadstavbe MIUI budú dostupné iba pre vývojárov.

Následne sa vo finálnej a stabilnej verzii dostanú aj k bežným používateľom, informuje Android Central. Na svoje si pritom prídu aj majiteľa smartfónov dcérskej značky Redmi. 

Zdroj: XDA-Developers, Android Central

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú