Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Volania a videohovory už nebudú výsadou WhatsApp iba pre smartfóny, po novom prichádzajú aj do desktopovej verzie aplikácie, oznámil to WhatsApp vo svojom blogu. Zatiaľ sú však obmedzené.

WhatsApp tak do svojej aplikácie pre počítače a notebooky po dlhom čase prináša možnosť volaní a videohovorov, ktoré bude možné využiť v režime na šírku i na výšku.

Volania sú chránené end-to-end šifrovaním a nikto okrem volajúcich sa tak nemôže ku konverzácii dostať. Platforma na začiatok prináša volania iba pre dve osoby, skupinové hovory zatiaľ neponúka.

Tým sa tak aplikácia snaží dobehnúť konkurenčný Zoom či Google Meet. Napriek tomu, že sú volania a videohovory dostupné už aj v desktopovej aplikácii, v jej webovej verzii ich stále nenájdeme, informuje TechCrunch.

WhatsApp neprezradil, ako veľmi sú volania a videohovory v jeho aplikácii pre smartfóny populárne, no sprístupnením tejto funkcionality aj pre desktop prinesie širšie možnosti pre volania všetkým používateľom, ktorí uprednostňujú takýto spôsob komunikácie.

Ďalšie články:

Zdroj: WhatsApp, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú