WhatsApp predstavil začiatkom januára zmenu, podľa ktorej chce poskytovať používateľské dáta materskej sociálnej sieti. Toto kontroverzné rozhodnutie nakoniec WhatsApp odložil o niekoľko mesiacov. Teraz chce vlastným spôsobom ľudí presvedčiť, že mu na súkromí záleží, informuje The Verge.

Pravidlá, ktoré mali pôvodne platiť už od 8. februára, vynucovali od používateľov WhatsApp súhlas so zmenou, po ktorej by aplikácia poskytovala ich údaje Facebooku. Bližšie informácie o tom, koho sa toto rozhodnutie dotkne a či bude platné aj na Slovensku sme priniesli v tomto článku.

Nové pravidlá verejnosť odmietala a milióny používateľov začali prechádzať na aplikácie ako Telegram či Signal. WhatsApp nakoniec platnosť pravidiel odložil o niekoľko mesiacov. Týmto krokom si sieť zaistila časové okno, počas ktorého skúša ľudí presvedčiť, že jej záleží na ich súkromí.

Najnovšie tak robí prostredníctvom funkcie „Status“, ktorá je obdobou príbehov na Instagrame. V krátkych príbehoch WhatsApp vysvetľuje, že jeho komunikačná aplikácia je bezpečná a nemôže pristupovať k správam alebo nahrávkam používateľov, uisťuje ich, že súkromné správy sú zabezpečené. Je však otázne, ako budú toto snaženie vnímajú používatelia a či ich WhatsApp dokáže presvedčiť, aby na jeho platforme zotrvali.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú