Komunikačná aplikácia WhatsApp prišla v poslednom čase s viacerými zmenami. Popri kontroverzných podmienkach, ktoré plánuje znova uviesť v máji, upravuje aj možnosti četovania. Najnovšie má WhatsApp testovať funkciu, ktorú Snapchat ponúka už celé roky. Správy používateľov sa samé zničia po 24 hodinách, informuje MSPoweruser.

Prednedávnom WhatsApp vylepšil svoju desktopovú aplikáciu, do ktorej po dlhých rokoch priniesol aj možnosť hlasových volaní a videohovorov. Najnovšie má skúšať ďalšiu možnosť deštruktívnych správ, ktoré sa samé zničia po určitom čase. Aktuálne môžu používatelia využiť deštruktívne správy, ktoré sa vymažú po 7 dňoch.

WhatsApp ale skúša aj novú funkciu samodeštruktívnych správ. Podľa tweetu má sociálna sieť aktuálne testovať možnosť automatického odstránenia poslaných správ po 24 hodinách. Takúto funkciu už ponúka dlhé roky napríklad Snapchat. Zatiaľ však nie je jasné, kedy by mohla byť táto novinka dostupná pre všetkých používateľov.

Podobne má podľa WABetaInfo WhatsApp testovať aj miznúce fotografie a videá. Tie nie je možné po odoslaní v aplikácii stiahnuť, no je možné vytvárať snímky obrazovky. S funkciou automatického odstraňovania týchto súborov by tak mohla platforma zlepšiť súkromie používateľov, informuje Gizchina.

Ďalšie články:

Zdroj: Gizchina, MSPoweruser

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú