Aplikácia virtuálna registračná pokladnica (VRP 2) na evidenciu tržieb bude od júla tohto roka dostupná len pre zariadenia s vyšším operačným systémom Android ako 5.0. Od tohto mesiaca tak nebude možné nainštalovať si aktualizovanú verziu aplikácie na zariadenia so starším Androidom. Dôvodom je postupné obmedzovanie podpory spoločnosťou Google, informovala vo štvrtok Finančná správa (FS) SR.

„V súčasnosti je takýchto používateľov VRP 2 menej ako 1 %. Používateľom aplikácie finančná správa odporúča používať zariadenia s operačným systémom Android 8.0 a vyššie,“ uviedla hovorkyňa FS Martina Rybanská. Aplikáciu na evidenciu tržieb VRP 2 sprístupnila FS takmer pred rokom. Na stiahnutie je bezplatne dostupná v Google Play a Apple App Store. V priemere ju aktívne využíva 29.030 pokladníc týždenne.

Rybanská dodala, že FS je zároveň otvorená akýmkoľvek nápadom a vylepšeniam zo strany podnikateľov. Svoje pripomienky, požiadavky či návrhy na vylepšenia môžu naďalej zasielať na emailovú adresu vrp2@financnasprava.sk. Finančná správa každý návrh podrobne zanalyzuje a ak jej to možnosti dovolia a pre fungovanie VRP 2 bude prínosom, bude sa ho snažiť implementovať v čo možno najkratšom čase.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú